wojtassss Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Trafił mi się Pasek w TDI :D Do zrobienia był komplecik. Wnętrze, koła, silnik, korekta, powłoka Czas był dość ograniczony bo właściciele przyjechali do Polski na tydzień, ale chcieli odwiedzić rodzinę, groby etc więc czasu było mało. Na start poszło wnętrze Bagażnik: przed po Tu już końcowe płukanie bo naprawdę mało czasu Trochę pędzla A tu zapasówka w trakcie mycia: Co użyte do wnętrza do pre wash ValetPro Heavy Duty Carpet Cleaner oraz tersus. Mam wrażenie, że VP radzi sobie lepiej, choć może to tylko złudzenie. Do ekstrakcji RM 760. Do plastików APC VP 1:10 A na końcu przejechane Natural Lookiem I szyby AutoGlym Na szybko komora silnika przed w trakcie, wygłuszenie się prało akurat i po takie tam Co użyte do komory silnika: Surfex HD 1:5 + pędzel. Po kilku minutach zbieram to za pomocą fibry i parownicy. Nie wiem czy dobrze, czy źle że nie leje tam karcherem. Na pewno karcher wymył w jakimś stopniu lepiej, ale nie czuje się z nim pewnie pod maską. Na lakier daje colli a na plastiki itp boosta (świetny polecam) Lecimy z zewnątrz. Najpierw mix prickbort + Ironx + APC. Po kilku minutach na to Piana jakieś 100 (na oko) Magi + ok 100 (na oko) Vp adv snow foam + korek tenzi W tym czasie od razu detale przejechałem pędzelkiem bo i tak do korekty idzie. To szybkie płukanie, później mycie i czas na glinkę. Na całym aucie był dziwny nalot, nie spotkałem się z czymś takim do tej pory. To po wysuszeniu szybkie look na lakier Tu ktoś coś kapnął i próbował usunąć i zostawił takie coś Zeszło oczywiście Jaka kombinacja żeby cokolwiek ugrać? FG 400 + futro flexi = 4-5 przejazdów obroty 2000-2400 i nie raz dosłownie kładzenie się na maszynie fg 500 + biały flex = 2 przejazdy ff 3000 + czarny flexi = 2 przejazdy Mówiąc wprost był ku.. wróć cholernie twardy. 50-tki są po przejazdach futrem przed wyciąganiem jeszcze. Choć bez bicia przyznam, że za chiny nie zrobiłbym 100% bez papierów, a na nie nie było czasu bo auto miałem na 3 dni. ooo załapałem się na foto :D Kiedy dotarłem do lewego boku okazało się, że prawie cały był szpachlowany i malowany a bezbarwny zaczynał się łuszczyć przy listwach więc z pełnymi majtami zacząłem ciąć to na końcu i udało się nie zerwać tej lipnej roboty. Ok to jeszcze lampy Nadkola i koła przed ostatecznym myciem auta Na lakier poszedł Lack Protect 3 D Na odbiór umówiony byłem na 12 to ok 11 wytoczyłem się na powietrze żeby popstrykać i nagle za moimi plecami stanęli klienci bo im się wcześniej przyszło i już by mogli jechać :( Więc ilość zdjęć nie powali was na kolana. Jakość też lipna bo tylko robiłem pstryk pstryk bez zabawy manualnej. Przepraszam Co użyłem a nie wymieniłem? Wnętrze napisałem, piany napisałem. To tak szampon britemax (mój ulubiony na równi z 4 nano) Obydwa zapachy mają cudowne, jednak britemax ciut lepszy poślizg i piana. Korektę wymieniłem. Szuszenie to fluffysy, fibry większość megsa, chyba, że jakieś nadkola itp to urbany. Na oponach megs endurance. Chromy przejechane autosolami. Szyby megsem+autoglym+denaturat+NW Rain Clear. Na plastikach częściowo lack protect, a na części polytrol. Na felgach rim protect. Chyba nic nie przeoczyłem. Ok dawać pociski, przyjmę na klatę :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soll Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Mnie sie podoba :-bd Piotrek będzie zadowolony, bo nadkola były grane 8-} Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Praca gites RM 760 nie wnerwia Cię białym nalotem na plastikach a i często po ekstrakcji lubi białą obwódkę zostawić Spróbuj czegoś w płynie a RM-a wywalisz pewnie. Mnie zostało 5 kg RM-a jak przeszedłem na płyn i w końcu wylądował w śmieciach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtassss Posted November 7, 2013 Author Report Share Posted November 7, 2013 A widzisz no wnerwia. Na bieżąco mam fibry pod ręką i to co zleci na plastiki od razu wycieram. Kiedyś się namęczyłem w jakimś Vivaro bo zostawiłem i podszedłem do plastików po kilku godzinach i to była masakra. Zacieki baaaardzo ciężko było ruszyć. Dobrze, że mówisz. Pre wash i tak mi się kończy to wezmę coś w płynie. Szkoda tego wiadra RM :( no ale co zrobić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Jak oczy nie widzą to już ch.. z nim =)) Ja przeszedłem na Nielsena APC i Napa i jest git Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtassss Posted November 7, 2013 Author Report Share Posted November 7, 2013 Schować 10 kg rm na regale będzie ciężko :D Ale tak zrobię. Dzięki :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 Szkoda, że zdjęcie komory takie ogólne, długo nad nią siedziałeś? Podziwiam obroty na maszynie z dociskiem, przecierka w takiej sytuacji to moment :) Poza tym praca super, lubię takie komplety :u co mówili właściciele? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted November 9, 2013 Report Share Posted November 9, 2013 Dobrze wyszło :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtassss Posted November 10, 2013 Author Report Share Posted November 10, 2013 Wiem wiem zdjęcia po lipie, ale naprawdę czasu było mało. Dostałem go w sobotę wieczorem, w środę rano musiałem oddać, a całą niedzielę byłem w trasie jeszcze. Więc ogólnie dwa czteropaki redbulla i jakoś się udało z nockami. VAG ma dosyć twarde lakiery, ale ten to był kozak. Takie obroty+rotacja+futro i naprawdę wrażenia to na nim nie robiło. Normalnie już bym do bazy doszedł :D Właściciele jakby to określić hmmm. Kobieta baaaaaardzo zadowolona pytała o wszystko i jak tłumaczyłem to naprawdę zainteresowana i mówiła o jak super, świetnie. A facet ok fajnie to my jedziemy. Ciężko wymagać entuzjazmu i podniecenia od wszystkich (nie każdy postrzega auta jak my), ale zawsze jakoś tak milej. No ale jak widać nawet w małżeństwie są dwie skrajności :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts