Jump to content

Czesc!

jakubnl

Recommended Posts

Czesc wszytskim; 

Mam na imie Kuba i chyba zlapalem bakcyla - przynajmniej na razie i to w teorii;

Jakis czas temu zakupilem sobie auto, zeby miec czym dojzdzac do pracy (mitsubishi carisma) - Stan: taki zeby dojezdzac do pracy :)

Ani sie nie ogladnalem, a w ciagu roku zrobilem nim 75000km inwestujac minimium tj. wymiany olejow i filtrow, wywazanie kol, uszczelka pod glowice i zaraz po zakupie wymiana rozrzadu (no i auto co 2-3 miesiace na standardowym przegladzie) - moze mi sie wydaje ale chyba to taka podstawa, ogolnie rzecz biorac auto mechanicznie zdrowe.

No jeszcze tylko nowe tulejki przekladni skrzyni biegow czekaja na wymiane - ale ten typ tak juz ma. 

Oczywiscie raz na 2 tygodni myjnia byyyyla - mechaniczna (wiem, wiem - O ZGROZO!!!)

Patrzac na caloksztalt uznalem, ze autu nalezy sie odpoczynek i odswiezenie - w zamian za to co ze mna wycierpialo...

Zaczalem grzebac po necie i tak trafilem na detailing, zaraz po tym na firme,w okolicach mojej rodzinnej mijescowosci, ktora sie nim zajmuje no i oczywiscie na Wasze forum. 

Mitsu jest oczywiscie w rekach profesjonalisty... ktory rowniez jest aktywnym uczestnikiem forum (pozdrawiam)

A sam w tej chwili jestem rowniez wlascicielem Volvo S40 (pozniej zdjecia zeby sie naradzac co i jak) no i chcialbym sam sie sprobowac w detailngu cwiczac i razdzac sie Was. Bo zakupilem go kilka dni temu i non stop laze w okol i widze... tu plama, tu jakis brud w zakamarkach, tu felgi jakies nie domyte.

Tym bardziej ze mieszkam w Holandii i nie bede mial zbyt czesto okazji przejezdac 1250km w jedna strone "na myjke" :D

Carisma zostaje w Polsce a sam bede najpewniej latal. 

A na przyszlosc zaplanowny mam projekt - moze juz maj lub czerwiec. Chce odkupic i odrestaurowac (oczywiscie nie sam) moje pierwsze auto, z ktorym wiaze sie tak wiele milych wspomnien... podpowiedz - rocznik 1989. 

Pozdrawiam i mam nadzieje, ze uda mi sie wmieszac w tlum. 

Cześć Kuba, witamy w zwariowanej rodzinie i dziękujemy za tak miły wstęp :u :ymhug:

Kto ma przyjemność zajmować się Twoim autem? :)

Mam nadzieję, że zostaniesz z Nami na dłużej i staniesz się aktywnym użytkownikiem :)