SzaKal Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Panowie to ja dodam swoje 5 groszy ;) Już miałem dawno zmienić koła na zimowe, ale ich wygląd na to nie pozwalał, pomyślałem że oddam je do renowacji, koszt 300 zł, hmm a może sam to zrobię ... piaskarka 60 zł, piasek 25 kg. 8 zł podkład antykorozyjny 20 zł, baza 50ml 14 zł, klar+utwardzacz 100ml 10 zł, plastyfikator 20ml dostałem za darmo ;) więc wyjdzie taniej, a jaka satysfakcja. Tak wyglądają wszystkie cztery felgi Tu po wstępnym czyszczeniu szczotką W miejscach trudno dostępnych piaskowałem Po piaskowaniu podkład epoksydowy, antykorozyjny Baza, tak myślałem na jaki kolor pomalować, wybór padł na czarną perłę z palety harley davidson Pierwsza warstwa Druga warstwa I trzecia warstwa Tak wygląda wysuszona baza, jeszcze bez klaru I teraz pora na klar, dodałem 20 % plastyfikatora do klaru, dzięki temu będzie on bardziej elastyczny i mniej podatny na odpryski itp. I tak to wyszło : Teraz felgi się suszą, jutro zabezpieczenie jakimś kwarcem i zakładamy. I jak tylko umyję auto pokaże jak to wygląda na nim ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Wszystko fajnie,ale sugerowałbym dokładniejsze obklejanie opony ja robię to tak,samą oponę obklejam milionem urywków taśmy nie dłuższe jak 3cm,a potem streczem oponę i wtedy folię do tej taśmy i mam spokój,odklejam taśmy i mogę zakładać na samochód,nawet kawałek nie będzie pomalowany :) Tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Spoko, ale opony i tak do wymiany ;) dlatego za bardzo się nie bawiłem w obklejanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 A to zmienia postać rzeczy :) A tak z ciekawości,mam kompresor mały,24l chyba,ma sens dokupienie do tego pistoletu do piaskowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Cholera takie ziarno na stalówkach, jest kozak :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtassss Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Ziarno lepsze niż u mnie na aucie :D Właśnie jak już padło pytanie. Też mam taki kompresor jak kubik chyba z 24 l da się coś z tego sensownego zrobić, czy nawet nie zaczynać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Oczywiście że się da ;) ale warunek pistolet RP z dyszą 1.0 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtassss Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Do lakierowania to looz. Chodziło mi bardziej czy jest szansa piaskować z takiego malutkiego kompresora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Raczej z 24l nie popiaskujesz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Arek rozumiem że dla zabawy sobie pomalowałeś ew. na próbę jakbyś miał komus póżniej zarobkowo robić Ale kolor gites Kubik Ty się nie popisuj bo z ciężarkiem pomalowałeś =))Panowie opony,wętyle,ciężarki trzeba wyp.......ć z felg i wtedy malować Korozja znajduje się też pod rantem od wewn strony Co do reszty się nie czepiam :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Fajnie Ci to wyszło :u Skoro opony do wymiany to nie lepiej było od razu zdjąć? I tak jak mówi Junior, wyciąć wentyl? Ja alusy do piaskowania rozebrałem do gołego. Ile czasu felgi schły? Wspomagałeś się czymś? Piasek kupiony w internecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Jędrzej, opony do wymiany, ale jeszcze muszę parę dni, max tygodni na tym pojeździć, ile felgi schły, nie wiem, pomalowałem je o 17:00 a rano o 9 jak pojechałem do firmy to były suche, piasek kupiony w castoramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 kubik, nie widziałem że pytałeś, ale na Twoją odp. i tak już odpowiedziałem, mam jeszcze kompresor 50l i on nie nadąża nabijać powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Eh,no to szkoda :(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
100P Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 wszytko wygląda ładnie ale, no właśnie jest małe ale. Osobiście zwaliłbym te opony przed zaczęciem pracy i zrobiłbym felgę również od wewnętrznej strony a szczególnie na jej rantach, które wystają poza oponę. one również podatne sa na korozję i mogą popsuć z czasem całą robotę ;) reszta ok ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Kubik Ty się nie popisuj bo z ciężarkiem pomalowałeś =)) Ja mówiłem tylko o niemalowaniu opony 8-} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi