golden0282 Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 Witam, poczyniłem kolejny valeting , auto używane do pracy i jak na auto przeznaczone do takich a nie innych celów, a szczególnie , że rzecz dzieje się w Irlandii mogę powiedzieć że auto było zadbane :) , tzn gumowe dywaniki na podłodze były w użyciu, a i nawet pokrowce na siedzenia się znalazły . Na odświeżenie auta miałem 2 dni , w ciągu których około 19 godzin poświęciłem na pracę .Lakier miźnięty cleanerem . Zdjęcia w sumie tylko przed i po Użyte środki Wnętrze : Prespray chemspec Prochem extraction plus HD Surfex AG Rubber Cleaner PB NL Meg's Glass cleaner Na zewnątrz : Tenzi Truck VP NSF Tenzi Alux & VP blue Gel HD Surfex Tenzi Prix Prickbort AG rubber cleaner AG CGP B2B SG BH cleanser polish Sonax BSD Owatrol polytrol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted December 14, 2013 Report Share Posted December 14, 2013 Kawał strasznie brudnej fury... @-) Powiem Ci chłopie, że masz ruchy, musisz się nieźle uwijać w takim czasie :ymapplause: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiler07 Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 Jak tak mozna zasyfic auto ?! :D Nigdy tego nie pojmę ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtassss Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 19 h na ten syf? Szacun :D Efekt miazga. Klient zadowolony? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark_wolf Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Wow, gratuluję roboty ;) No i zaparcia, fizycznego i psychicznego :D Co to jest to na lakierze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
golden0282 Posted December 17, 2013 Author Report Share Posted December 17, 2013 Kawał strasznie brudnej fury... @-) Powiem Ci chłopie, że masz ruchy, musisz się nieźle uwijać w takim czasie :ymapplause: 19 h na ten syf? Szacun :D Efekt miazga. Klient zadowolony? W dwa dni przy takich gabarytach to ciężko o czas na kawę , Klient raczej zadowolony , kolejne auto ma przyprowadzić jednak tym razem 4 razy mniejsze :) , jak dla mnie , jak na taki czas wyszło przyzwoicie , chociaż gdyby auto zostało na kolejny dzień lub pięć , to też by było co robić :D Wow, gratuluję roboty ;) No i zaparcia, fizycznego i psychicznego :D Co to jest to na lakierze? Magic clay pad od lare - fajna alternatywa glinki, dedykowana do użycia na DA , ale przy użyciu na zewnątrz wolę działać ręcznię aby uniknąć niepotrzebnych stresów ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soll Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Jesteś dla mnie mistrzem działania w krótkim przedziale czasowym :ymapplause: . Normalny detailer nie wiedział by od czego zacząć 8-} Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtassss Posted December 18, 2013 Report Share Posted December 18, 2013 A powiedz jeśli mogę zapytać ten magic clay pad do DA warty uwagi? Tzn domyślam się, że strasznie przyspiesza pracę ale czy nie robi sieki na lakierze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
golden0282 Posted December 20, 2013 Author Report Share Posted December 20, 2013 Jesteś dla mnie mistrzem działania w krótkim przedziale czasowym :ymapplause: . Normalny detailer nie wiedział by od czego zacząć 8-} Dzięki :D , jednak valeting nigdy nie będzie detailingiem :/ to , że auto zostało na dwa dni i tak było dla mnie miłym zaskoczeniem, gdyż większość zainteresowanych czyszczeniem auta ,kiedy słyszy, że auta nie wyczyści się w kilka godzin , to patrzy się na mnie jakbym się z choinki urwał ......... A powiedz jeśli mogę zapytać ten magic clay pad do DA warty uwagi? Tzn domyślam się, że strasznie przyspiesza pracę ale czy nie robi sieki na lakierze? Od kiedy go mam glinka poszła w odstawkę , można do niego dokupić uchwyt ,żeby nie kombinować tak jak ja , zbiera syf tak samo jak glinka , podczas pracy słychać kiedy coś wystaje ponad lakier , kiedy już jest czysto szmery cichną :D , o ile nic nie dostanie się między pad a lakier to jest jak najbardziej bezpieczny :-bd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts