mr_matt Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Witam Wszystkich Forumowiczów. Mam nadzieję że dzięki waszej wiedzy i doświadczeniu poznam trochę lepiej świat car detailingu. :) Jak narazie mam niewielkie doświadczenie w tej dziedzinie, a kosmetyki które mam w garażu ciągle jeszcze są tańsze od tych których ja sam używam. Moja przygoda z dopieszczniem auta rozpoczęła się od mercedesa 124 coupe którego ze stanu fatalnego doprowadziłem do conajmniej dobrego. Polerka karoserii, wyjęcie i pranie całej tapicerki. Renowacja skórzanych foteli itp. Mam tez Seicento kupione po przedstawicielu handlowym który mam wrażenie że jeździł nim po pustyni błędowskiej. Samochód ogarnięty z wszechobecnego piachu. Natomiast moim oczkiem w głowie jest Mercedes w211 w niemal fabrycznym stanie. Bez żadnych przeróbek, jak na ten rocznik z niewielkim przebiegiem. W aucie wszystko jest oryginalne i w bardzo dobrym stanie. Będzie to auto na wiele lat więc chciałbym utrzymać je w jak najlepszej kondycji. Stąd moja obecność w Waszych progach. Pozdrawiam mr_matt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Cześć Maćku, witamy na forum :u Skąd do Nas przybywasz? Garaż masz całkiem przyjemny więc pokazuj po kolei te cudeńka :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Witam. Chwal się fotkami ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Pustynia błędowska powiadasz To gdzieś niedaleko jesteś ode mnie Cześć :-h Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakazaj Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 Witam :-h Ja również czekam na fotki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_matt Posted February 14, 2014 Author Report Share Posted February 14, 2014 Mercedes c124 Jak go kupiłem wyglądał tak: A po zabawie tak: Po polerce Drewno z konsoli przed polerowaniem: Drewno po polerowaniu Fotel przed i po czyszczeniu A to w211 Dopiero będę się za niego zabierał. Zdjęć Seicento jeszcze nie mam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 Kolega z Białegostoku, to miło! w124 kupione w Tychach? Nasz kolega Tony Soprano miał podobną na blachach SB..? TYLKO CO ROBI TA SZCZOTKA NA AUCIE PO POLEROWANIU?!?!?!?!?!?! @-) @-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_matt Posted February 15, 2014 Author Report Share Posted February 15, 2014 Nie pamiętam już gdzie kupiony był ten c124, ale jakaś babeczka nim wcześniej jeździła. Co do szczotki to nie ja "rysowałem" ją maskę, a blacharz... :( Skoro jesteśmy z tego samego miasta to może znasz jakieś sklepy/hurtownie z chemią do samochodów w naszym mieście? Przetestowałem dziś środek do felg TENZI. Na razie na felgach które i tak pójdą do renowacji.:) Krwawiący efekt jest, jednak po spłukaniu w tak zniszczonych felgach poprawy nie widać. Mam taką może głupią zasadę kupowania produktów jednej marki. Chciałem poszukać na tym forum tematów dotyczących konkretnych martk produktów i testów tychże dotyczących. Nie znalazłem, może warto by takie tematy pozakładać? A może są tylko się do nich nie dokopałem... Zainteresowała mnie również chemia Tenzi, ma całkiem dobrą cenę, ale jak jest ze stosunkiem do jakości. Czy ktoś z Was ma takie produkty i czy jest z nich zadowolony? Czy meguiars jest od tenzi dużo lepszy? Ta marka też mi się podoba, ale jest kosmicznie droga i zastanawiam się czy nie placę tam za ładne opakowania i logo...? Generalnie szukam marki która ma najlepszy stosunek jakości do ceny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubik Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 Powitać kolejnego przedstawiciela Białegostoku :) C124 :ymdaydream: co pod maską? Tenzi prix jest dobry,tylko na takie dziady to niestety ostre pędzlowanie żeby coś uzyskać i z racji dużej powierzchni felgi na koniec poleciałbym maszyną, będą lale :) Trzymanie się tylko jednej marki nie do końca się sprawdza,każdy producent ma lepsze i gorsze produkty :) Ze sklepów to Sonax i ShowCarshine.pl są też jakieś mniejsze sklepy,ale nie spełniają moich oczekiwań produktowych niestety. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_matt Posted February 16, 2014 Author Report Share Posted February 16, 2014 W C124 był 2,3 z lpg niestety. Nie mam już tego auta, tylko wielki sentyment pozostał. Te felgi ze zdjęć będą poddane gruntownej renowacji. Znacie może kogoś kto dobrze robi felgi w Białymstoku lub okolicach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted February 17, 2014 Report Share Posted February 17, 2014 Piaskowanie i malowanie proszkowe/tradycyjne? Napisz mi PW.. :rolleyes: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojak10 Posted February 17, 2014 Report Share Posted February 17, 2014 Witamy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazjul Posted February 18, 2014 Report Share Posted February 18, 2014 Cześć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiler07 Posted February 19, 2014 Report Share Posted February 19, 2014 Witamy w zakręconej rodzince ! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_matt Posted February 19, 2014 Author Report Share Posted February 19, 2014 Ostatnio dokupiłem trochę chemii: - MEGUIARS - Endurance Tire Gel; - TENZI SANI PLUS GT GREEN TEA; - TENZI ALUX; - TENZI TRUCK CLEAN; i odkurzacz Karcher :) Jak tylko wszystko dojdzie zabieram się za felgi letnie :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts