minetoo Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Jeżeli nie nadaje się na ten dział to proszę o wybaczenie i przeniesienie. Autko całe w ori. Szkoda by było lakierować przez jedną rysę. Uszkodzenie głębokie, wyczuwalne palcem. Wybaczcie skrótową relację foto ale czas naglił. Generalnie po wymatowieniu, rysę oczyściłem, wypełniłem bazą, klarem i ponownie wymatowiłem a na koniec zapolerowałem. Tak wyszło i nie są to podrasowane fotki :ymcowboy: Krótko....ale stay tuned ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 szkoda ze tak krótko. chetnie zobaczyl bym to step by step bo sam mam kilka do poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Kurcze, no szkoda, ale jak znajdę czasu przy następnej takiej akcji to zrobię może lepszy opis.Są szanse bo niebawem będę ratował Vitarę w identyczny sposób ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeleniouchy Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Koniecznie, ja również czekam z niecierpliwością :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtassss Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 To ja od razu zapytam. Podjąłem ostatnio próbę w toledo. Ktoś uczynny zaczął kluczem od maski i skończył na tylnej klapie. Rysa była bardzo głęboka. Zrobiłem tak: mycie-> oczyszczenie rysy (zmywacz sylikonowy) -> wypełnienie bazą -> po ok 30-40 minutach warstwa bezbarwnego -> po 24 h papiery + polerka. Efekt 50% tzn rysa była w kolorze ale w dalszym ciągu było czuć ubytek i światło przełamując się powodowało, że było widać. Rzuciłem się z motyką na słońce bo była zbyt głęboka, czy np dać bezbarwnego 2-3 warstwy w odstępie np 12 h i po 24h polerować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sivy Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 chyba lepiej dac bezbarwnego jak najwiecej a nawet zrobic górkę. chociaz chyba najtrudniejsze jest rozłożenie ziaren w bazie. nie wiem nie znam sie ale tak mi sie wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Chce sie wzorowac na Larrym w tym roku Szczegolnie robiac zapraweczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Kurcze, no szkoda, ale jak znajdę czasu przy następnej takiej akcji to zrobię może lepszy opis. Są szanse bo niebawem będę ratował Vitarę w identyczny sposób ;) Sasiad Ty już wiesz co! no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyrko Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Faktycznie przydałby się lepszy opis, bardziej szczegółowy. Myślę, że pomogłoby to wieelu osobom :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi