minetoo Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 Jeżeli nie nadaje się na ten dział to proszę o wybaczenie i przeniesienie. Autko całe w ori. Szkoda by było lakierować przez jedną rysę. Uszkodzenie głębokie, wyczuwalne palcem. Wybaczcie skrótową relację foto ale czas naglił. Generalnie po wymatowieniu, rysę oczyściłem, wypełniłem bazą, klarem i ponownie wymatowiłem a na koniec zapolerowałem. Tak wyszło i nie są to podrasowane fotki :ymcowboy: Krótko....ale stay tuned ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domel Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 szkoda ze tak krótko. chetnie zobaczyl bym to step by step bo sam mam kilka do poprawek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted February 24, 2014 Author Report Share Posted February 24, 2014 Kurcze, no szkoda, ale jak znajdę czasu przy następnej takiej akcji to zrobię może lepszy opis.Są szanse bo niebawem będę ratował Vitarę w identyczny sposób ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeleniouchy Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 Koniecznie, ja również czekam z niecierpliwością :-bd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtassss Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 To ja od razu zapytam. Podjąłem ostatnio próbę w toledo. Ktoś uczynny zaczął kluczem od maski i skończył na tylnej klapie. Rysa była bardzo głęboka. Zrobiłem tak: mycie-> oczyszczenie rysy (zmywacz sylikonowy) -> wypełnienie bazą -> po ok 30-40 minutach warstwa bezbarwnego -> po 24 h papiery + polerka. Efekt 50% tzn rysa była w kolorze ale w dalszym ciągu było czuć ubytek i światło przełamując się powodowało, że było widać. Rzuciłem się z motyką na słońce bo była zbyt głęboka, czy np dać bezbarwnego 2-3 warstwy w odstępie np 12 h i po 24h polerować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sivy Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 chyba lepiej dac bezbarwnego jak najwiecej a nawet zrobic górkę. chociaz chyba najtrudniejsze jest rozłożenie ziaren w bazie. nie wiem nie znam sie ale tak mi sie wydaje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domel Posted February 25, 2014 Report Share Posted February 25, 2014 Chce sie wzorowac na Larrym w tym roku Szczegolnie robiac zapraweczki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted February 25, 2014 Report Share Posted February 25, 2014 Kurcze, no szkoda, ale jak znajdę czasu przy następnej takiej akcji to zrobię może lepszy opis. Są szanse bo niebawem będę ratował Vitarę w identyczny sposób ;) Sasiad Ty już wiesz co! no Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyrko Posted February 25, 2014 Report Share Posted February 25, 2014 Faktycznie przydałby się lepszy opis, bardziej szczegółowy. Myślę, że pomogłoby to wieelu osobom :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts