fireman_marcin Posted March 3, 2014 Report Share Posted March 3, 2014 Cześć i czołem. Pogoda coraz lepsza, co prawda nie planowałem jeszcze rozpoczynania sezonu, ale telefon w połowie lutego zmotywował do zmiany decyzji :D. Główny cel zabezpieczyć lakier, wybrałem z ciekawości 4nano Lack Protectant 3D. Z racji, że i tak wole czymś przejechać lakier wybrałem cleaner AF, który konkretnie przetarłem IPA i dopiero nakładałem powłokę. Niestety na razie tyle, na korektę się nie zdecydował to raz, a dwa nie było czasu, auto dostałem w piątek późnym wieczorem, a w niedziele w południe oddane. Dekontaminacja: - Prick 124 - Tenzi PRIX - żółta glinka valetpro Mycie: - SG Fruit SF - SG orange szampon - surfex hd 1:10 Lakier: - AF rejuvenate (dla odświeżenia) - IPA - 4nano LP 3D - DAS6 + pomarańczowy MS Koła: - Sonax PNS - K2 sigma Wnętrze: - Nielsen Finesse - Nielsen Leather Lux Szyby: - Nielsen Blue Window - RainX Wiadomo czego można się spodziewać na czarnym UNI :( Taki stan osiągałem po AF + średni pad MS I gotowe :) Plastikowy próg kierowcy jest tak porysowany, ale może będzie wymieniony :)Dzięki za uwagę :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
coobah81 Posted March 3, 2014 Report Share Posted March 3, 2014 Pogazowałbym takim czarnuchem :) Ładnie wyszedł! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator JJ. Posted March 4, 2014 Administrator Report Share Posted March 4, 2014 Ależ przyjemna fura Ci się trafiła :u Jaki silnik tam siedzi? Jaki zakres prac obejmował wnętrze? Dobrze Ci się docierało 4Nano? No i ten element plastikowy w bagażniku rażąco brudny :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubik Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 Fajnie,fajnie,choć moim zdaniem przy DA,to trzeba było strzelić czymś bardziej polerskim. Bura za nadkola @-) Tak samo na czarny uni poszedłbym w powłokę,która jest grubsza po utwardzeniu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted March 4, 2014 Author Report Share Posted March 4, 2014 To po kolei :) JJ, motor 3.4 350KM miło się odpycha już :) Wnętrze to odkurzanie, przetarcie plastików i skóry wyczyścić, które jak się okazało były dość czyste. Co do 4nano, o ile po tym pierwszym nakładaniu mixu dwóch komponentów to z ipą, nawet to nieźle się dotarło, ale ten ostatni komponent mimo zwilżania fibry wodą no nie było zbyt przyjemne, nie wiem, może błąd dlatego, że nałożyłem na całe i dopiero ścierałem. Kubik, no tak tylko czym? S40 wydała mi się zbyt tłusta i nie wiem czy IPA by wystarczyła, a S17 już trochę by kurzu narobiła, a i nie wiem jak na UNI czy żadnych holo by nie było, to raz, a dwa nie miałem czasu na ponowne mycie, a AF znam więc krótka piłka poszła. Co do nadkoli, pierwotnie to chciałem koła ściągać, bo miałem mieć auto na 3dni, a wyszło jak wyszło, tylko myjką i pianą przeleciane to wiem niestety :(. Co do powłoki, może się z czasem namyśli na korektę więc nie chciałem na taki stan lakieru kłaść czegoś drogiego, żeby to ściągać za jakiś czas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubik Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 Kubik, no tak tylko czym? S40 wydała mi się zbyt tłusta i nie wiem czy IPA by wystarczyła, a S17 już trochę by kurzu narobiła, a i nie wiem jak na UNI czy żadnych holo by nie było, to raz, a dwa nie miałem czasu na ponowne mycie, a AF znam więc krótka piłka poszła. Co do nadkoli, pierwotnie to chciałem koła ściągać, bo miałem mieć auto na 3dni, a wyszło jak wyszło, tylko myjką i pianą przeleciane to wiem niestety :(. Co do powłoki, może się z czasem namyśli na korektę więc nie chciałem na taki stan lakieru kłaść czegoś drogiego, żeby to ściągać za jakiś czas. No to jesteś rozgrzeszony z nadkoli 8-} Ja ogólnie bym strzelił jakiś polish i szybki finish,niewiele dłużej,a efekt lepszy. Co do wymywania,to fakt ipa,tak se,dlatego wyposażyłem się pod powłoki w płyn inspekcyjny,no i zawsze jest jeszcze zmywacz sylikonowy Poza tym,co tu mówić 911 zawsze <3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts