Jump to content

Witam!

maxiak

Recommended Posts

WItam! Jestem nowym użytkownikiem forum, który dopiero zaczyna przygodę z car-detailingiem. Moje wozidło to Daewoo Lanos 1.5 z 1998 roku. Bordowy sedan. Mam go od blisko roku, jednak dopiero niedawno się za niego zabrałem i postanowiłem go doprowadzić do fajnego stanu.

Zacząłem od wnętrza. Boczki obite nowym welurem, zamontowane dodatkowe oświetlenie wnętrza, zmodyfikowane oświetlenie fabryczne na LEDowe, nowy sprzęt audio i generalnie środek jest na wykończeniu, pozostanie dopieszczenie plastików i wypranie tapicerki (w obu czynnościach mam nadzieję że pozyskam od Was jakieś porady ;) ).

Aktualnie samochód jest u lakierników, gdyż trzeba było zająć się skorodowanymi progami i nadkolami.

Gdy samochód do mnie wróci i pogoda zrobi się jeszcze bardziej zachęcająca do intensywnej pracy to mam nadzieję się zabrać za detailing nadwozia. Renowacja reflektorów (które nie są w jakimś tragicznym stanie, ale idealnie nie jest), dogłębne oczyszczenie, glinkowanie, ewentualnie jakaś mała korekta lakieru, (ale to już raczej ręcznie, bo inwestycja w sprzęt to jednak niezła kuracja odchudzająca dla portfela) potem odżywka i sealant, żeby samochód na "sezon" przygotować i potem progresywnie dopieszczać (tutaj też liczę na Waszą pomoc i "guidance").

Mam nadzieję że moje "współżycie" z użytkownikami na forum będzie przyjemne i owocne

Cześć Michale, witamy na forum :ymhug:

Wejście mocne, widać, że coś już wiesz :u Pokaż tego Lanosa, jakie to cudo :u

Mam nadzieję, że zostaniesz z Nami na dłużej, pozdrawiam :-h