qbejs1 Posted March 19, 2014 Report Share Posted March 19, 2014 Jakiś czas temu miałem przyjemność pracować nad metamorfozą pewnego Saaba 93. Auto świeżo sprowadzone ze słonecznych Włoch, na lakierze sporo śladów po tamtejszym stylu prowadzenia aut, a tapicerka wyraźnie miała już dosyć takich ilości słońca. W zakres prac wchodziło : - dokładne oczyszczenie auta - czyszczenie i konserwacja komory silnika - czyszczenie wnętrzea - renowacja z lakierowaniem skórzanego wnętrza - renowacja z malowaniem felg aluminiowych - wykonanie korekty lakieru - wykonanie odświeżenia kloszy lamp - zabezpieczenie lakieru powłoką 4Nano Lack Protect 3D - zabezpieczenie felg powłoką 4Nano Rim Protect - zabezpieczenie szyb powłoką 4Nano Clear Vision Użyte środki : - piana ShinyGarage Perfect Snow Foam - szampon i poślizg do glinki ShinyGarage Strewberry Shampoo - glinka ValetPro - dekontaminacja Tenzi Prix + Snb Prickbort - APC ShinyGarage Red Devil HD Nano - pasty polerskie 4Nano, Menzerna, 3M - pady 3M, Urban, Boll, Farecla, Flexipads - IPA - 4Nano Lack Protect 3D - 4Nano Rim Protect - 4Nano Clear Vision - Poorboys World Natural Look - 303 Aerospace Protectant - Colourlock Elephant Leder Preserver - Meguiars Endurance - do tego pędzle, kupa mikrofibr etc.Zapraszamy do oglądania :) Jeżeli komuś z Was spodoba się nasza praca i chciałby być na bieżąco to zapraszamy na fanpage -> https://www.facebook.com/shineclinictsk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimmu Posted March 19, 2014 Report Share Posted March 19, 2014 Czego używacie do retuszu/renowacji skóry? Są jakieś dokładniejsze zdjęcia po naprawie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaszczu Posted March 20, 2014 Report Share Posted March 20, 2014 Jakiś czas temu rozglądałem się za takimi Saabami i mam wrażenie, że widziałem ten egzemplarz na Alledrogo - lakier, felgi i skóra się zgadzają. Praca oczywiście jak najbardziej konkretna. Super efekt, teraz tylko czekać na wyższe temperatury i można się taką odpicowaną furą polansować ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbejs1 Posted March 21, 2014 Author Report Share Posted March 21, 2014 Tak, auto było chyba wystawione przez właściciela na allegro. Przy skórach pracujemy na środkach Colourlock ( Lederzentrum ). Na naszym fanpage można znaleźć albumy z renowacjami tapicerek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator JJ. Posted March 23, 2014 Administrator Report Share Posted March 23, 2014 Kompleksowo, tak lubię :u Dobra robota Panie kolego :) Ładnie ten kolor na felgach siadł. Malowane proszkowo? Masz zdjęcia bębna? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbejs1 Posted March 24, 2014 Author Report Share Posted March 24, 2014 Foty chyba nie mam, ale wyszły elegancko ponieważ felgi były piaskowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts