Jump to content

Opel Corsa B "ruda"

kiler07

Recommended Posts

Witam , kuzyn podesłał do mnie Corse w stanie opłakanym , chciał żeby sie zabłyszczała bo chce się jej pozbyć .

Wybaczcie takie słabe zdjęcia ale wszystko było na wariackich papierach , miałem strasznie mało czasu a pracy było duzo . 

Nie będe sie rozpisywał , zaczynamy .

IMG_0369.JPG

IMG_0373.JPG

Ruda wychodziła wszędzie 

IMG_0375.JPG

Maska , i nie tylko , była juz wcześniej "naprawiana" .

IMG_0377.JPG

Szlifowanie  . Przebijająca sie stara szpachla...

IMG_0379.JPG

"Jama rudej"  8-}

IMG_0383.JPG

IMG_0384.JPG

Troche lepiej zaczeło to wyglądac .

IMG_0386.JPG

Szpachlowanie .

IMG_0391.JPG

Coś na załatanie jamy :D

IMG_0390.JPG

I pyk

IMG_0393.JPG

Podkład wyrównujący .

IMG_0397.JPG

Szlifowanie podkładu.

IMG_0402.JPG

W międzyczasie dotarły do mnie felgi . 

IMG_0419.JPG

Następnie zająłem sie wnętrzem . 

IMG_0409.JPG

IMG_0414.JPG

IMG_0411.JPG

APC dało rade wszystkiemu ;)

IMG_0407.JPG

IMG_0406.JPG

Zdjęć z lakierowania nie mam , bo nie miałem kiedy zrobić . Tutaj już po usunięciu morki .

Bruuudas

IMG_0449.JPG

Smoły duzo nie było ;)

IMG_0451.JPG

Tylko jedna pięćdziesiątka bo czas gonił .

IMG_0453.JPG

A tak wyszło , wybaczcie chłopaki za słabe zdjęcia .... ;) To juz ostatnia taka relacja z tak kiepskimi zdjęciami . 

IMG_0457.JPG

IMG_0456.JPG

IMG_0454.JPG

IMG_0458.JPG

IMG_0465.JPG

IMG_0464.JPG

To by było na tyle . Myślę że , podołałem wyzwaniu i auto zyskało na wyglądzie , aczkolwiek nigdy więcej takiego "złomka" . Korekta, pranie wnętrza jak najbardziej , ale usuwanie takich punktowych miejsc z rdzy .... na razie podziękuje .... ;)

A teraz czekam na wasze komentarze  8-)  

Wpuszczałeś piankę do progu czy kleiłeś bez tego?

Mają ludzie fantazję w ratowaniu gruzów.. :rolleyes:

Malowałeś do listwy? Maska cała?

Odpływ w garażu ma za małą średnicę ;)

Dobra robota.

Wpuszczałeś piankę do progu czy kleiłeś bez tego?

Udało mi się bez pianki , trochę papraniny było ale jakoś to zmęczyłem .

Malowałeś do listwy? Maska cała?

Maske pomalowałem tylko tam gdzie była robiona , zacieniowałem a pózniej wypolerowałem . Tak samo zrobiłem z resztą naprawianych miejsc.

Odpływ w garażu ma za małą średnicę ;)

Co do samego garazu to jest on wykończony  w 50 % , dopiero teraz przy czasie bedzie zrobiona posadzka przemysłowa i drzwi z prawdziwego zdarzenia . A tak na marginesie to za około miesiąc , półtora przeprowadzam sie do domku ,obok tej dziupli ;) 

kur... i teraz to kupi osiemnastolatka za w ciul hajsu, pojedzie na wycieczkę - coś ją trzaśnie progi się złożą aż miło.. i tragedia gotowa

a co do pracy- nieźle bym się naciął widzą corsę z ostatnich zdjęć- good job

lubię i nie lubię. 

lubię, bo przemiana, nie lubię, bo to mega *ujowa robota. auto idzie na sprzedaż z dziurami w prograch tak naprawde. 

to, że ich nie widać,  nie oznacza, ze ich nie ma. potem auto idzie na sprzedaż Panie bez rdzy, igiełka dziadek do kościoła w piątki na msze jeździł, a po pół roku szpachla odpadnie, bo ją ruda wyprosi...

No wiesz co wstydził byś sie odwalać taki motyw z tym progiem. Ja rozumiem ze to nie twoje auto i o to zostałeś poproszony ale mimo wszystko...

Nie no ponosi Cię troszkę z tym progiem :-D

Takie naprawy odpowiadające normom branżowym to nie przy takich bunkrach.Naprawa progu przekracza wartość auta przecież

Chciało Mu się reperować i gites

Ja też nie lubie robienia czegoś z niczego . Ale taki dostałem przykaz i musiałem jakoś sobie poradzic. Spawarki nie mam więc nie miałem jak inaczej tego zrobic ;) A co do samego pucowania , bo detailingiem tego nazwać nie można to powiem Wam tyle , że ani razu więcej nie podejmę się takiego samochodu. Najbardziej co mnie jarało podczas prac przy nim ,to korekta lakieru. Gęba mi się śmiała jak cholera , gdy przecierałem lakier po przejezdzie maszyną . To jest piękne po prostu. Nie było to jeszcze to na co czekałem , ale za niedługo pokażę Wam relacje z czarnej Zafiry OPC 2004' , Fiesty Mk8 czy Omegi . Prace przy nich będzie mozna nazwać detailingiem .

Zauważyłem tez , że detailing to taka choroba,  jak dla mnie rajdy samochodowe :P No ale Wy juz o tym wiecie najlepiej .