Jump to content

smartdressing

arturwwa

Recommended Posts

bohaterem jest smartdressing

Dołączona grafika

stosuje go głownie na opony jako, ze plastików na mojej karoserii jest stosunkowo malo

- sposób nakładania - aplikator

- wydajność - jest to moj pierwszy dressing, ale moim zdaniem wydajnosc jest kozacka, jedna kropelka na aplikatorze/gąbce starcza na cala oponę (195/50/15)

- zapach - ABSOLUTNE MISTRZOWSTWO, pieknie pachnie kokosem i ananasem, zero zapachu chemii, czysta przyjemnosc podczas nakladania

- trwalosc - z tego co zauwazylem dressing "trzymal" sie okolo 1.5 tyg, jednak w tym czasie padaly deszcze. opony myte co tydzien na myjce cisnieniowej po czym opony (bo o nich tu mowa) wycierane do sucha przed nalozeniem dressingu.

- inne - dressing pozostawia opone w dosyc mocnym, suchym w dotyku błysku. nie jest to endurance megsa ani smartgel, ale tez sie swieci ;)

przed nalozeniem (na pewno zostalo jeszcze troche z poprzedniej aplikacji jakis tydzien temu - dbam o opony i do tego sa nowe, maja ze 2 miesiace)

Dołączona grafika

1 warstwa

Dołączona grafika

2 warstwy (nakladam 2 warstwy bo wtedy bardziej sie blyszczy a ja lubie ten oldschoolowy tlusty look haha)

Dołączona grafika

postaram sie co 2 dni cykac fotki jak to sie trzyma.

ps. mam nadzieje, ze jest spoko, to moj pierwszy test ;)

Nielsena Brillance na przemian z DG WTS. Tzn, widać, że siedzą dłużej niż te kilka dni. Ale deszcze i dojazdy do asfaltu załatwiają sprawę w mig. Gdyby to było tylko miasto i asfalt, pewnie ten efekt "po nałożeniu" utrzymałby się dłużej. Po myciu trochę wraca, ale to nie to.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Jak dla mnie to smartdressing jest jednym z moich ulubionych produktów od smartwax'a. Fajnie pachnie, jest wydajny i doskonale się trzyma na plastikach. Do opon stosowałem smartgel, ale nie zrobił na mnie tak pozytywnego wrażenia.

Polecam przetrzeć gel mikrofibrą po całym zabiegu wtedy się nie błyszczy tak mocno i ładnie wygląda. Dla mnie trwałość gelu jest misztrzem ostatnio w peugeocie nakładałem i już drugie mycie, 3tygodnie i cały czas tak samo się trzyma. Myję opony ciśnieniówką.

Dressing za to jest super do wnętrza nie potrzeba potem już moim zdaniem żadnego zapachu używać do wnętrza :)