saitek Posted April 26, 2014 Report Share Posted April 26, 2014 Wydawało mi się, że tapicerka w Alfie jest czysta, potwierdzali to też inni, którzy jeździli ze mną samochodem. Przyszedł czas żeby to zweryfikować. Zdecydowałem się na zestaw do czyszczenia i konserwacji firmy Colourlock werja Soft, w skład którego wchodzą: środek czyszczący środek konserwujący ściereczka z mikrofibry szczotka do czyszczenia Zestaw oceniam bardzo wysoko. Samo opakowanie sprawia bardzo dobre wrażenie, jest ono zrobione z dobrego kartonu, sztywne i trwałe. Nie niszczy się przy pierwszym otwarciu. Szczotka jest wykonana z przyjemnego drewna i dobrze się nią pracuje. Środek czyszczące działa bardzo sprawnie i nie jest wymagane mocne przyciskanie szczotki do czyszczonej powierzchni. Środek zawiera niewielką ilość wody (im mniej tym lepiej dla skóry) przez co szybko wysycha dlatego dobrze jest pracować na małych powierzchniach i przecierać szmatką wyszorowany fragment. Jeżeli chodzi o środek konserwujący to spodziewałem się bardziej konsystencji mleczka a okazał się on białym płynem. Mimo to przyjemnie i szybko rozprowadzało się go po fotelach. Jedyne czego mi zabrakło do tak fajnego zestawu to druga szmatka. Jedna posłużyłaby do wycierania wyszczotkowanych powierzchni a druga do nakładania konserwacji. Teraz czas na zdjęcia, w tym przypadku największy wrażenia zawsze zrobią 50/50 A teraz kilka zdjęć z finalnego efektu: Relacja pojawiła się również na blogu http://bellaalfa166.blogspot.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonnes Posted April 26, 2014 Report Share Posted April 26, 2014 Fajny test, "pięćdziesiątki" robią wrażenie. Z drugiej strony tapicerka "przed" to nie wyglądała mi na czystą ;-) ale może ja mam "zboczone" oko bo tapicerkę w podobnym kolorze miałem kiedyś w ML-u. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saitek Posted April 26, 2014 Author Report Share Posted April 26, 2014 Teraz dla mnie to ona była strasznie brudna. Natomiast to tak mocno widać dopiero na zdjęciach 50/50. Niewątpliwie krytyczniej patrzę juz na kolejne elementy wnętrza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubik Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 SOFT wbrew nazwie też coś tam umi zdjąć,co widać na zdjęciach. Ogólnie mimo wszystko,fajny stan wnętrza :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts