mecholl Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 Hej. Po niedzieli zaczynam urlop i będę miał trochę czasu więc zamierzam pogrzebać trochę przy lakierze. Pomóżcie mi w doborze środków < past > i padów. Załączam parę fotek choć na nich za wiele nie widać, nie sądziłem, że tak ciężko będzie sfotografować rysy. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 Jak maszyna DA to futro i deox 2 jak rotacja pomaranczowy albo zolty MS i Scholl S17 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 I po temacie :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mecholl Posted August 11, 2010 Author Report Share Posted August 11, 2010 Co do maszyny to Makita 9227 CB Hi myślałem, że więcej tego będzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mecholl Posted August 11, 2010 Author Report Share Posted August 11, 2010 Dodam jeszcze, że poza pozbyciem się rys chciałby żeby samochód po trochu przypominał inne z działu Nasze projekty czyli żeby było gładko, mokro i błyszcząco < mokro = wet look :twisted: > Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 Dodam jeszcze, że poza pozbyciem się rys chciałby żeby samochód po trochu przypominał inne z działu Nasze projekty czyli żeby było gładko, mokro i błyszcząco < mokro = wet look :twisted: >Oki Svenski ziomal napisza co tam masz w magazynku z kosmetykow to ci pomozemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mecholl Posted August 11, 2010 Author Report Share Posted August 11, 2010 Dodam jeszcze, że poza pozbyciem się rys chciałby żeby samochód po trochu przypominał inne z działu Nasze projekty czyli żeby było gładko, mokro i błyszcząco < mokro = wet look :twisted: >Oki Svenski ziomal napisza co tam masz w magazynku z kosmetykow to ci pomozemy głównie resztki Meguiar's jeszcze z początków zabawy swirlX, UC, wosk Nxt, DC1, DC2, resztka DoDo Blue velvet, jest jakiś deox < ale nie pamiętam który >, glinka, lubrykant, Tar&Glue < końcówka > to takie główniejsze jeśli chodzi o lakier. Umówmy się z Meguiar's chcę się wyleczyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRUBEER Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 Kamil mokro to będziesz miał jak nam oddasz samochód :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRUBEER Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 Umówmy się z Meguiar's chcę się wyleczyć. No to na dobrym forum jesteś :twisted: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mecholl Posted August 11, 2010 Author Report Share Posted August 11, 2010 Kamil mokro to będziesz miał jak nam oddasz samochód :P może i będzie trochę mokro ale za to później będzie ładnie < widzimy się po niedzieli > Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRUBEER Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 Kamil PW :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrzejZ Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 Kamil mokro to będziesz miał jak nam oddasz samochód :P może i będzie trochę mokro ale za to później będzie ładnie < widzimy się po niedzieli > A i owszem :mrgreen: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 UC na futrze, UC na cutting, Swirlsx na PP, a na FP DC2 a na to wosk A potem możesz mi wysłać piwo za poradę. 1. UC + futrio = około 600 do maks 1100 obr. 2. UC na CP = 600 - 1100 - 1500 - 1100 - 600 obr bo jest to pasta w technice zenitu (SDAT, czy jakoś tak to na KA nazywali) 3. Swirlx + PP - 600 - 1100 - 1500 - 1100 - 600 4 DC2 + FP = 600 - do całkowitego zniknięcia z lakieru. 5. wosk ręcznie. 6. adres gdzie wysłac piwo za poradę wyślę na PW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianese Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 a historia lubi się powtarzać?:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mecholl Posted August 12, 2010 Author Report Share Posted August 12, 2010 UC na futrze, UC na cutting, Swirlsx na PP, a na FP DC2 a na to wosk A potem możesz mi wysłać piwo za poradę. 1. UC + futrio = około 600 do maks 1100 obr. 2. UC na CP = 600 - 1100 - 1500 - 1100 - 600 obr bo jest to pasta w technice zenitu (SDAT, czy jakoś tak to na KA nazywali) 3. Swirlx + PP - 600 - 1100 - 1500 - 1100 - 600 4 DC2 + FP = 600 - do całkowitego zniknięcia z lakieru. 5. wosk ręcznie. 6. adres gdzie wysłac piwo za poradę wyślę na PW Tony dzięki, super to opisałeś. Teraz na pewno nie zabłądzę. A " Pifko " zawsze się znajdzie ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mecholl Posted August 12, 2010 Author Report Share Posted August 12, 2010 Panowie, Meguiar's jest już rozpisany co i jak. A czy możecie zrobić jeszcze jakieś inne zestawienie z innej firmy ? Chciałbym spróbować czegoś inne tak dla porównania. Jak coś to na podwórku będą stały jeszcze dwa inne samochody < w ciemny kolorze > to będzie na czym się znęcać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 Jeżeli nie sa, to ok, ale mi się wydaje, iż właśnie Megs ma amatorskie pasty do zenitu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts