Jump to content

[TEST] AutoGlym Car Shampoo

coobah81

Recommended Posts

W związku z wczorajszą ładną pogodą i chwilą którą mogłem poświęcić autku postanowiłem przetestować jeden z otrzymanych od Marka z firmy autogloss.pl środków.

http://www.autogloss.pl/car-shampoo-koncentarat-wysokowydajny-szampon-5-litrow.html

Na warsztat poszedł szampon.
Kto jeszcze nie miał z nim do czynienia niech żałuje, że nie poczuł jeszcze tego zapachu....!

Krótki opis ze strony dystrybutora:

Car Shampoo delikatnie usuwa z powierzchni zanieczyszczenia oraz pomaga w zachowaniu dobrego wygląd. Dodatkowo składniki stwarzają błyszczącą, hydrofobowa barierę, która chroni i przedłuża działanie kosmetyków .

Cechy i zalety:

NIE ZMYWA NAŁOŻONEGO WCZEŚNIEJ WOSKU

Wysokowydajny: rozcieńczać 1:250 wystarczy na 200 wiader.
Ostrożnie zmywa brud drogowy bez szkody dla lakieru 
Nadaje się do regularnego stosowania
Może być stosowany na wszystkich nadwoziach pojazdu
Zawiera zrównoważoną mieszankę substancji powierzchniowo-czynnych
Składniki mają neutralne pH
Ostrzeżenia!
Uwaga: Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci

Tak właśnie wygląda próbka 100 ml otrzymanego od Marka szamponu:

uzgx.jpg 

Butelka jak po maślance/kefirze, ale to nie ona jest głównym bohaterem wink.gif

Odmierzamy zalecane 40 ml szamponu: 

6qci.jpg 

i lejemy do wiadra z 10 litrami wody.

Uprzedzając Wasze uwagi: farba na wiadrze jest zaschnięta, wiadro całkiem przypadkowe ale wewnątrz czyste tongue.gif

Na poniższej fotce mały rzut oka na zawartość wiadra. Woda z szamponem spieniona zwykłym ogrodowym wężem z pistoletem zraszającym o regulowanym strumieniu.

88zo.jpg 

Bierzemy na rękawicę:

2bie.jpg 

Szampon rewelacyjnie pachnie, daje bardzo fajny poślizg, świetnie domywa.
Auto oczywiście myte w cieniu, jednak na masce zostawiłem trochę szamponu bez spłukiwania. Po spłukaniu i osuszeniu niewielkie zacieki po szamponie bardzo łatwo zeszły po QD FinishKare.

Mój konający już wosk po myciu tym szamponem był w tej samej kondycji, szampon go nie zjadł smiley.gif

lzv21.jpg 

Polecam ten produkt! Tym bardziej, że Marek rozlewa go w bardzo przyzwoitej cenie smiley.gif