kubik Posted July 17, 2014 Report Share Posted July 17, 2014 Witam, mam prośbę o poradę. Zabieram się w przyszłym tygodniu za skórę w saabie,które są lekko nadgryzione zębem czasu. Zamówiłem więc farby w Lederzentrum,ale nie mam 100% przekonania co do trwałości,tego typu napraw,niestety kilka aut zdemaskowałem,używając dość delikatnego cleanera,stąd uraz,choć wcale nie powiedziane,że tamte naprawy były zgodne ze sztuką. zastanawiam się nad pryśnieciem po farbowaniu skór,lakierem wykończeniowym,jednak Colourlock w systemie amatorskim nie przewiduje takiego rozwiązania.Z tego co patrzyłem to furniture clinic przewiduje po farbowaniu swoim system,właśnie lakier wykończeniowy i tu i tu farby są wodne,czy mogę więc na farby colourlocka zastosować lakier FC? Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubik Posted July 19, 2014 Author Report Share Posted July 19, 2014 xx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted July 19, 2014 Report Share Posted July 19, 2014 Kubik po pracy postaram sie cos pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted July 19, 2014 Report Share Posted July 19, 2014 Nie rozumiem za bardzo w czym problem, przeciez lakier wykonczeniowy to podstawa ...musisz go nalozyc zeby efekt naprawy byl trwal y, w innym przypadku farba od razu zacznie sie przecierac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator JJ. Posted July 19, 2014 Administrator Report Share Posted July 19, 2014 Kubie chodzi o to czy lakier z jednej firmy może nałożyć na farbę drugiej. Odpowiem z praktyki lakierniczej, że nie liczy się marka preparatu a jego rodzaj, w tym przypadku taki sam. Więc moim zdaniem można to zmieszać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubik Posted July 19, 2014 Author Report Share Posted July 19, 2014 Dzięki Panowie za odpowiedzi. Ogólnie trochę się zawiodłem na systemie colourlock,który przewiduje utrwalacz,a lakier wykończeniowy,owszem ale przy naprawach u nich w serwisie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubik Posted August 10, 2014 Author Report Share Posted August 10, 2014 Pomalowałem,do dnia dzisiejszego nic się nie dzieje,ani nie daje symptomów problemu,więc chyba ok :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luki S Posted October 13, 2014 Report Share Posted October 13, 2014 A używał ktoś produktów z Klinika Skóry ? Z tego co widać mają i farby i klary wykończeniowe... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gandi Posted May 11, 2015 Report Share Posted May 11, 2015 Korzystał ktoś z produktów saphir chodzi mi o krem który koloryzuje chciałbym odnowić sobie kierownice bo delikatnie zaczyna wyglądać że się zdziera kolorek czy sam krem będzie dobrym rozwiązaniem czy lepiej zainwestować w coś lepszego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted May 11, 2015 Report Share Posted May 11, 2015 Zdecydowanie system Colourlock Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts