Jump to content

Witajcie ;)

Luki S

Recommended Posts

Witam wszystkich maniaków, opętanych siłą czystości  :mrgreen:

Detailing to moje hobby, może nie na jakimś wielce wysokim poziomie ale staram się na ile to możliwe czasowo i finansowo ;) Jakby nie było do nauki mam jeszcze wieeeeele ! Podstawowe produkty chyba posiadam, pozostaje tylko pogłębianie wiedzy teoretycznej i praktycznej :)

Pozdrawiam,

Łukasz

Najpierw była czarna astra z bardzo ładnym czarnym lakierem. Jak na swoje lata miała bardzo zadbany i oryginalny lakier, w końcu stwierdziłem, że zasługuje na coś więcej niż tylko mycie i wcieranie marketowych pseudowosków....

dsc1174.jpg

dsc1270n.jpg

dsc1300n.jpg

Teraz już mam kolejnego astrolota z trudnym do określenia kolorem, cieżko było mi na początku go strawić ale chyba jednak coś w sobie ma... Opel nazywa go Pannacotta ale raczej nie wiele ma z nią wspólnego :D

02wa.jpg

cz9d.jpg

w3iv.jpg

Produkty na których pracuję to polerka Kestrel 180, pady 3M, pasty Menzerna (kiedyś PB ale jakoś się nie sprawdziły), woski mam tylko 3 Colli, Nattys Red - najlepszy zapach :D i jakiś tam od CG... Oczywiście jeszcze masa innych rzeczy, nie wiem tylko czy kogoś to interesuje bo jak wspomniałem jadę raczej na sprawdzonych produktach i ameryki nie odkrywam ;)

Org było 200, teraz 283 kunie.

Szukając miała być czarna i tylko czarna... Jednak stan auta i wyposażenie przeważyły... Początkowo byłem trochę podłamany, gdzie tu pole do popisu na tak jasnym kolorze ale... okazało się, że coś jednak widać a sam kolor wygląda o każdej porze dnia inaczej i najlepiej właśnie w ostrym i zachodzącym słońcu. Tak więc cieszę się, że jest jednak co przypucować :D

ku4c.jpg

Dziękuję Wam :) Niby tylko Opel Astra ale lubię ją i nawet nie w głowie mi by się jej pozbywać ;)

Szkoda tylko, że szybka jazda nie idzie w parze z detailingiem bo na naszych drogach przód raz dwa pełen w odpryskach a te wodne lakiery teraz to dziadostwo straszne nawet jak się dopłaci to tych niby "lepszych" lakierów...