episode Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 Witam. W przyszły weekend zabieram się za swoje pierwsze całodzienne lub dwudniowe (żona jedzie do mamusi) :) czyszczenie auta ,wyposażony w zestaw do "1 detailingu". Co i czym czyścić z grubsza już wiem. Bez korekty lakieru - wszystko ręcznie. Mycie na 2 wiadra ,glinka ,politura ,wosk , na felgi iron X.Skóra- Colorlook strong plus esencja zapachu skóry. W drodze jeszcze dressing do opon ,żółta glinka oraz rękawica Chemicalguys. Wosk w sprayu Mega i parę innych drobiazgów. (miniatura) Nie mogę jednak dojść w jakiej kolejności wszystko ogarnąć np. zewnętrzne plastiki przed wykańczaniem lakieru czy po? Kiedy lepiej jest zrobić całe wnętrze? Na początku czy na końcu po całym "zewnętrzu"? Bardzo proszę o jakieś sugestie doświadczonych kolegów o jakąś krótką listę w punktach. Tak aby nie narobić sobie podwójnej roboty i nie pracować chaotycznie. Mam wrażenie ,że przeczytałem naprawdę dużo ale takiego krótkiego poradnika kolejności zadań nie znalazłem. Chodzi mniej-więcej o coś takiego. Nie o kolejność użycia środków bo tych porad jest na forum grubo. Zwykła kolejność zadań. 1.wnętrze ,odkurzanie plus (deska,plastiki,skóry) plus szyby od środka plus wnęki przy drzwiach - przykładowa kolejność :) 2. bla bla bla :))) Dzięki ,jeśli komuś będzie chciało się zrobić taką listę na podstawie swoich doświadczeń będę bardzo wdzięczny. Obiecuję relacje z dziewiczego detailingu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts