Jump to content

Jak myć samochód ???

Recommended Posts

Czytam Wasze opinie na temat myjni bezdotykowych i podzielam Wasze opinie. Zgadzam sie że nie domywają mocniejszych zabrudzeń i że dość szybko wypłukują naniesiony wosk.  W takim razie powiedzcie jak myc samochód aby wosk jak najdłużej zostawał na lakierze a samochód był bardziej domyty ?? Faktycznie czasami kilka godzin ręcznego woskowania idzie na marne juz po 2-3 myciach.

Proszę o podpowiedzi.

Dobre zabezpieczenie i nawet po bezdotyku auto jest akceptowalnie czyste ;)

Chociaż niektóre bezdotyki mają dość mocno zasadową chemię w sporym stężeniu i nawet prawidłowo położony naturalny wosk leci dość szybko. Mam taką myjnie w bliskiej okolicy.

Dobre zabezpieczenie, mycie ręczne z szamponem o neutralnym PH, odświeżanie QD i będzie cacy :)

Aby cieszyć się długo działającym woskiem na aucie, samochód myjemy ręcznie gdy jest brudny.

Samochód jest brudny po trzech dniach.

Po tygodniu auto jest bardzo brudne a po dwóch nadaje się do zestawu cleaner plus wosk.

Aby cieszyć się długo działającym woskiem na aucie, samochód myjemy ręcznie gdy jest brudny.

Samochód jest brudny po trzech dniach.

Po tygodniu auto jest bardzo brudne a po dwóch nadaje się do zestawu cleaner plus wosk.

Dzięki za podpowiedź. Widzę z czytanych postów, że masz sporą wiedzę i doświadczenie w detailingu. Jeśli znajdziesz chwilę doradź mi jakieś środki do delikatnego oczyszczenia i zabezpieczenia  lakieru biała perła (ręcznie bez maszyny). Autko ma 5 lat. Chodzi mi o zabezpieczenie  ale i uzyskanie super efektu połysku.

Pozdrawiam