golden0282 Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Witam Chciałbym przedstawić krótką relacje z próby odświeżenia auta mojej sąsiadki. 206-ka jest w jej posiadaniu od kilku tygodni - prezent od ojca ( czym się sugerował przy zakupie nie wnikam ). Przechodząc do rzeczy , gdyby tydzień temu ktoś mi powiedział , że będę latał z maszyną dookoła tego auta , to zaśmiał bym się mu w twarz , a to głównie dlatego , że nasze relacje z sąsiadką zawsze były mocno neutralne a czasem nawet wrogie. Jednak kilka dni temu zdarzyło się coś, przez co całkowicie zmieniło się moje nastawienie do sąsiadki , po tym co zrobiła dla mojej córeczki będę jej wdzięczny do końca życia ........ Aby się odwdzięczyć chociaż w jakimś minimalnym stopniu, zaoferowałem że zajmę się jej samochodem. Początkowo stwierdziła , że wnętrze jest po valetingu, więc to bez sensu a z zewnątrz i tak już nic nie da się z nim zrobić , ale jak już tak bardzo byłem uparty , to zgodziła się żebym go tylko umył. Finalnie wziąłem auto we wtorek wieczorem, a w czwartek rano miałem oddać. Żadnej relacji miałem nie robić , gdyż aby doprowadzić go do forumowych standardów auto musiało by najpierw odwiedzić lakiernika. Oczywiście lakierowanie nie wchodzi w grę , gdyż koszt polakierowania 2 elementów przekroczyłby wartość auta , więc wszystko w moich rękach . Użyte środki Concept Alloy Cleaner Piana TW / Apc Concept PB Slick & Suds Concept Tar & glue remover Autosmart Fallout Remover Medium Clay Towel Elite Car Care Gąbki Nat Pasty Wolfs Ipa Kilka fotek przed Niestety z mycia i dekontaminacji nie mam żadnych fotek. Ten etap zrobiłem we wtorek wieczorem. Sroda rano papierkowanie , ostatnie umycie i do garażu . Po pierwszej pięćdziesiątce zdecydowałem się jednak trochę popstrykać fotek. Dwa przejazdy rotacją ( żółty NAT + WOlfs Correction) na większości paneli dawały naprawdę świetne efekty, Jako drugi krok DA ( czerwony Nat + Wolfs Medium) . Po polerowaniu jeszcze raz wszystko przetarłem Ipą, mieszanke piany i apc wzmocniłem płynem do mycia naczyń, mycie , suszenie , i próba zrobienia kontrolnych fotek z brinkmanem Na zakończenie na lakier poleciał fusso , na plastiki owatrol, na uszczelki koch , opony meg's endurance, kołapki BSD , szyby AG CGP / IPA / G5. Skończone , czas już nie goni , więc na spokojnie można popstrykać Dziękuję za uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Galante to odświeżenie :) Z totalnego śmietnika zrobiłeś całkiem znośne auto :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Świetnie to wyszło, bo na początku było naprawdę źle :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Widząc tyle głębokich rys nie chciałbym się w to bawić za darmo :) Gratuluje uratowania dziada, co sąsiadka mówiła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi