Siempre Posted June 14, 2015 Report Share Posted June 14, 2015 Witam! Jestem w posiadaniu czarnej Kii RIO z 2013r. Lubię czyste auto dlatego często jeździłem na myjnię ręczną. Nie miałem zielonego pojęcia, że mycie samochodu to tak złożony proces jak wyczytałem na tym forum, nie będę się zagłębiał w opisy moich działań, ale uwierzcie mi spierdzieliłem konkretnie. Dlatego postanowiłem naprawić swoje błędy i przywrócić lakier do poprzedniego stanuu :) Jednak potrzebuje waszej pomocy: 1 .Pod palcami wyczuwam kropeczki zapewne od syfu z drzew i innych nie zidentyfikowanych obiektów, czy IRONX oraz glinka są odpowiednie do pozbycia się tego? 2. Jak usunąć te ryski na zdj. poniżej (powstały w procesie wycierania samochodu zwykłym ręcznikiem i myciem szczotą :/), zastanawiam się nad orką UC + TriColor + Black Hole ręcznie lub moglibyście coś pomóc dobrać do szlifierki kątowej Makita z regulacją obrotów. Lakier jest dosyć miękki z tego co widzę, a doświadczenia w polerowaniu maszynowym nie mam. 3. Jaki cleaner+wosk polecacie Budżet w granicach 200-300zł, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted June 14, 2015 Report Share Posted June 14, 2015 Usuniesz to najprawdopodobniej tym co w pkt.2 Z tą szlifierką to jak najdalej od auta bo pierwszy bieg masz na 2800 obr a to za dużo Do soków z drzew to jakiś Tar&Glue i zostanie CI do asfaltu Co do cleanera i wosku to weż coś od PB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siempre Posted August 2, 2015 Author Report Share Posted August 2, 2015 Zakupiłem trochę trochę produktów, z 200-300zł zrobiło się 450zł :p Tylko nie wiem, czy dobrze zrobiłem jako cleaner pod Black Hole i Natty Blue wax wybrałem PB Professional Polish? Jako, że z czasem teraz krucho, mam nadzieję, że w najbliższy weekend dam radę wykonać korektę tri colorem + UC :D i oczywiście zdać relację z poczynionych prac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts