marctwain Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Ja widzę po umyciu szamponem podczas spłukiwania. Jak na razie się sprawdza ta metoda. Jak jest brudny to sheeting-wiadomo do kitu. Po umyciu zawsze mi się poprawia co widać właśnie przy spłukiwaniu. Im gorzej spływa przy płukaniu tym bliższy koniec lsp. Qd po wysuszeniu, nie sprawdzam już spływu. A myślę, że qd do mycia jakoś tam wytrzyma, ale samego mycia już raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Może i tak. Jednak na razie z upływem czasu widzę postęp "zdychania" lsp, mimo użycia qd. Przy płukaniu właśnie. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Robię podobnie jak Mariusz. QD, zasadniczo, używam co drugie mycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Co konkretnie?(QD i wosk)Chodzi mi o to, że pomimo każdorazowej aplikacji qd po myciu widzę zmianę sheetingu w upływem czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Woski mam takie jak w podpisie obecnie. a qd smarta, fk i czasem onr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Czasem jeszcze o tym czy "coś" siedzi na lakierze czy zdechło obserwuję po zmieniającym się brudzeniu: Przy znikającej ochronie, bez znaczenia, wosku czy sealancie, nie ma wyraźnych "drop tracks". Tak jak wyżej, wosk siedzi całkiem porządnie. Z upływem czasu brud robi się bardziej rozmazany. Zakładam normalna jazdę, bez duszenia na maxa prędkości, bo wtedy nawet na brudzie, pęd powietrza wymusi te ślady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi