minetoo Posted August 19, 2015 Report Share Posted August 19, 2015 Witajcie.Bardzo dawno nic nie pisałem i nic nie wklejałem.Nie jest to projekt którego oczekiwaliście po tak długiej przerwie choć może odwrotnie? Zauważyłem że większość ludzi promuje tylko drogie samochody, im droższe tym lepiej. Jasne rozumiem to ale nie zapominajmy że dobry detailer jest jak lekarz i nie może sortować pacjentów po cenie. Z radością przyjąłem na warsztat małego Opla.Zakres prac był rozległy, od prac tapicerskich po inspiracje prawie lakierniczą. A odbyło się to tak. Odbiór i oględziny Samochód po odebraniu otrzymał tytuł roboczy "Jożin z Bażin". Rozklejone boczki, zapadnięte fotele, klejące plastiki, zapyziałe wnęki i totalnie zdewastowany lakier plus spłowiałe plastiki zewnętrzne. Oględziny Wnętrze Po naprawach typowo tapicerskich nastąpiła solidna ekstrakcja i totalne oczyszczanie elementów plastikowych. Felgi Koła to temat najmniej ciekawy.Wstępnie były srebrne jednak w trakcie czyszczenia okazało się że tak naprawdę były kiedyś czarne.Lakier spływał razem z chemią.Szybka reanimacja metodą PlastiDip. Korekta Czarne Uni. Pięć etapów. Bez ceregieli ;) Plastiki zewnętrzne Regeneracja systemem żywic. Efekty A tak finalnie prezentuje się Corsa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimmu Posted August 19, 2015 Report Share Posted August 19, 2015 Teraz wygląda jak człowiek :) Ile godzin na wszystko? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted August 19, 2015 Author Report Share Posted August 19, 2015 10 dni ok 150h Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
booohal Posted August 20, 2015 Report Share Posted August 20, 2015 No ładnie, ładnie. Małe czarnulki zawsze cieszą oko ;) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtAs Posted August 20, 2015 Report Share Posted August 20, 2015 I to jest właśnie to doprowadzić tak zaniedbanego szczura do stanu niemal perfekcyjnego (nie uwlaczam w twe umiejętności) :) Efekt na słońcu kozak Good Job. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubik Posted August 22, 2015 Report Share Posted August 22, 2015 Wartość sentymentalna? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted August 22, 2015 Author Report Share Posted August 22, 2015 Nie. Prezent na osiemnastkę siostry jednego forumowicza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtAs Posted August 22, 2015 Report Share Posted August 22, 2015 Mineto to ja na swoją 40 podpowiem żonce, że ma mi sprezentowac u Ciebie taki generalny detailing. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kozaa Posted September 17, 2017 Report Share Posted September 17, 2017 Szkoda, że zdjęcia już niewidoczne. Byłem ciekaw, jak wygląda sztuka detailingu przeprowadzona na moim modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted September 17, 2017 Author Report Share Posted September 17, 2017 Nic nie ginie. Enjoy!https://www.facebook.com/pg/DetailingServicePL/photos/?tab=album&album_id=396648567211924 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts