birko Posted August 28, 2015 Report Share Posted August 28, 2015 Witam W moim nowym motocyklu porysowalem (delikatnie, ale jednak) owiewke. Jest ona wykonana chyba z poliweglanu, ale dokladnie nie jestem pewien. Przetarlem ja z owadow na stacji benzynowej zwilzonym papierem i teraz widze ze sa drobne rysy na calej owiewce. Chcialbym to usunac, bo motor nowy, a tu taki zonk. Teraz pytanie: Prosze o jakis dobry srodek polecany przez forumowiczow do tego typu uszkodzen. Bede wdzieczny za kazda odpowiedz. Jesli trzeba wkleje zdjecia. Jak na przyszlosc taka owiewke zabezpieczyc? wyglada na to, ze rysuje sie od samego patrzenia.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted August 29, 2015 Report Share Posted August 29, 2015 Z powodzeniem poleruje takie owiewki tradycyjnym systemem past do lakieru z firmy Menzerna.FG400 często wystarczy na skoku 15mm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 A masz maszynę do polerowania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
birko Posted September 13, 2015 Author Report Share Posted September 13, 2015 wlasnie w tym problem ze nie mam. nie chce kupowac samej maszyny dla tej owiewki. ryski sa naprawde delikatne. moze pasta do usuwania rys z plastiku Sonaxa rozwiazalaby problem? Z drugiej strony, nie chce uzywac niesprawdzonych produktow, zeby nie pogorszyc sprawy. Moge pobawic sie z tym recznie, nie ma problemu, chodzi mi o jakis skuteczny specyfik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted September 16, 2015 Report Share Posted September 16, 2015 To tylko wypełnianie.Menzerna 3 w 1 będzie ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts