Siempre Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Witam! Zakupiłem nowe auto z salonu w kolorze biały mat. I stąd moje pytanie, jak o nie zadbać? jak je zabezpieczyć na zimę? odbieram je za tydzień więc muszę coś już kombinować ze sprzętem. Do tej pory miałem zestaw do czarnego lakieru metalik, a teraz jak do tego podejść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Jaka kwota ma być przeznaczona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Matowy lakier wymaga specyficznego podejścia. Zabezpieczenie i pielęgnacja odbiega od utartych schemató jednak nie jest tak trudna a za to lakier odwdzięcza się brakiem defektów widocznych na klasycznym klarze.Jakie auto? Może akurat takie robiłem to podpowiem gotowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siempre Opublikowano 4 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Witam i dziękuję za zainteresowanie! Auto to Skoda Rapid, kolor: "Biel Candy niemetalizowany" " Zabezpieczenie i pielęgnacja odbiega od utartych schematów", ale proces mycia na dwa wiadra standardowy? Usuwanie smoły i kleju również? Do czarnego używałem Black hole i natty's blue. Jeżeli mógłbyś coś zaproponować, jakiś cleaner i wosk na zimę, lato :) quick detailer, i coś pod czarne alusy. Jeżeli chodzi o kwotę to wiadomo, że nie drogo, a na końcu i tak zawsze wyjdzie więcej niż się planowało :p coś w granicy rozsądku. wosk i cleaner do 250 zł, QD który się sprawdzi na tym kolorze :) i jeszcze co proponujecie, zawsze się z czasem dokupi, żona pozwoliła jedną rzecz na miesiąc, ale jak jest potrzebne to trza zakupić hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Docelowo kwarc i po temacie Na razie możesz wykorzystać Nattysa Jako QD bardzo dobre BSD od Sonax Na felgi tylko kwarc Jeśli Cię interesuje to mam w sprzedaży u siebie powłoki od Tenzi i całą gamę Sonax w dobrych pieniądzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Marcin wszystko wyjaśnił a jak chcesz coś półkę wyżej to wszytko czego potrzebujesz to Gtechniq C1.5 lub C2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siempre Opublikowano 6 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 A nowicjusz da radę to położyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Zdecydowanie tak, to produkt "mist and wipe" Nałóżdwie warstwy z kilku godzinnym odstępem i będzie bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Ale to na foto to jest mat,tylko zwykły akryl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siempre Opublikowano 16 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 heheh faktycznie :p A ja sobie wmówiłem, że mam auto matowe :p a chodziło mi o niemetaliczowaną biel :p Za mało snu ostatniego miesiąca. Na razie zastosuje PB NB, tylko jaki cleaner użyć przed nakładaniem? Mam PB Professional Polish, ale zastanawiam się czy nie porysuje lakieru, bo ma podobno lekkie właściwości ścierne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 To nie apteka dawaj śmiało :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siempre Opublikowano 17 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Ok, dzięki. A docelowo jaki cleaner polecacie pod colli 476 na zimę? Najlepiej, aby nie był ścierny, czy to nie robi różnicy przy długotrwałym użytkowaniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Dodo ten zielony bez cząsteczek ściernych Chyba prime lime ale nie jestem do końca pewny Sprawdż sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siempre Opublikowano 21 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 "Dodo Juice Lime Prime Lite - Cleaner pod wosk" 250ml - 80 zł - jakaś tańsza alternatywa? Bo planuje jeszcze kilka innych rzeczy dokupić. "Dodo Juice Basics of Bling Prep Polish pre wax cleaner czyści lakier 250ml" 30 zł czy to załatwi sprawę? Nie jest nic napisane o właściwościach ściernych... Jak wygląda sprawa ze skórzaną kierownicą, czym najlepiej zabezpieczać. Wosk czy odżywki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Czyste i delikatne ręce nie niszczą kierownicy :ymparty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi