wojak10 Posted April 18, 2016 Report Share Posted April 18, 2016 Hej, dawno nic nie pisałem, to wrzucę ostatni mini projekt :) Ogólnie głównym zadaniem było proste odświeżenie auta z zewnątrz po zimie, pozbycie się hologramów i całego zalegającego syfu z lakieru. Wybaczcie, że tak chaotycznie wszystko rozpisane ale często nie wstawiam fotorelacji :) Użyte środki: Felgi iron-x, hades, apc cyclone Nadkola- hades, apc cyclone Usuwanie smoły/osadów metalicznych - Iron-x, hades Opony-apc cyclone, bold n bright Szampon Posejdon Aktywna piana: pierwsza aplikacja:zeus, końcowe mycie:athena Niewidzialna wycieraczka i szyby-shiny garage glass cleaner, rain-x, autoglym glass polish Plastiki/uszczelki-shiny garage jet black Glinka valet pro żółta Wydech-menzerna poliercreme rosa Pasta menzerna 3000, pomarańczowy flexipads Zabezpieczenie karoserii, felg, wydechu Finish Care 1000P Zakres prac:– mycie nadkoli i kół – mycie profili w drzwiach i bagażniku– mycie wstępne pianą aktywną– usuwanie smoły z karoserii, szyb oraz kół– usuwanie zanieczyszczeń metalicznych z karoserii– mycie zakamarków i szczelin– mycie zasadnicze– glinkowanie– jednoetapowe polerowanie mechaniczne, usunięcie ok 30% zarysowań– zabezpieczenie karoserii, felg aluminiowych i końcówki wydechu– dressing na elementy gumowe, plastikowe i opony– niewidzialna wycieraczka na przednią szybę Zostały jeszcze mniejsze swirle i zarysowania na lakierze ale nie było to głównym celem wizyty. Ogólnie lakier swoje już przeżył, wiele mocniejszych zarysowań, wgniotek, miejscami schodzi bezbarwny, może wróci ponownie aby zająć się wnętrzem :) Pogoda w weekend dopisała, garaż nagrzany do ok 20 stopni, wosk sam odparowywał :D Żałuję, że nie zrobiłem więcej zdjęć tuż po i w trakcie, nie było na nic czasu, ledwo zdążyłem założyć tablice i przybył Pan Właściciel. Amator pozdrawia:) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtAs Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 Coś tam usunelo ;) bardziej odświeżenie ale nadało mu życia, swoją drogą w tak młodym roczniku schodzi klar? What the fuck? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts