marctwain Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 W chwili obecnej mam nałożone takie woski i sealanty. Z datami aplikacji. Dla sprawdzenia trwałości. Potem na jeden założę kilka sealantów a na drugi wosków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 6 Maja 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Zawsze "martwiła" mnie taka sprawa , Woski położone na Dachu będa doświadczać nieco innych trudności niż np te położone na bocznych drzwiach gdzie działa więcej czynników drogowych jak brud z pod kuł itp znów na dachu znacznie mniej klasycznego brudu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Fakt, tak jest, ale co zrobić. trzeba brać wynik jakoś ze środka, maski.. :ugeek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Oglądałem właśnie finish kare final shine- QD na bazie polimerów, wg producenta do utrwalania wosków. I tu ciekaw jestem, jak to się ma do utartego przekonania szkodliwości polimerów dla wosków. Dodam, że aquawax duraglossu,też polimerowy sealant, nic nie zrobił przez 5 tygodni, żadnemu z wosków (dodo, migliore i carbon). Nawet nie producent, ale autogeek, poleca go do przedłużenia trwałości. Ciekawe. Ostatnia taka dyskusja zakończyła się gwałtownie, bez merytorycznego rozstrzygnięcia jak dla mnie. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Czyli jednak dajesz sealanty na woski? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Fakt, 1000p to sealant. Nie używałem ale zakupiłem ostatnio. ;) i chyba też skończę z tym czekaniem na "dead'a". Niecierpliwy jestem do innych. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 FK425? Co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 QD-extra slick final body shine. (turbo d5 awd xc h6 abs esp 1.6 D jak diesel :lol: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Czyli detailer. Taki, co mój brat nim sobie okulary myje i jest zadowolony, że tak czystych, to jeszcze nigdy nie miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 15 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Woski zdechły śmiercią nagłą :geek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Woski zdechły śmiercią nagłą :geek:O kurcze a mowilem ze tak bedzie trzeba bylo cos z dozywotnia gwarancja nakladac laiku jeden nie czytasz na forach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 15 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Kurczę naprawdę dziwna sprawa. Sporo przejechałem w te deszcze w czwartek i piątek. Jakiś kwas :evil: Teraz plan mam taki: na mondka poleci dodoph pro (muszę zamówić u noxa), a na volvo wolfgang 3, i na maski autobrite'y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Jedyne co może być to kwaśny deszcz, bo tak szybko takie woski by nie zeszły... No chyba, że umyłeś autko szamponem o nienaturalnym PH... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 15 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Umyłem fk1016i było ok,sprawdzałem. wyszło dzisiaj przy myciu. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Bo się nie modliłeś do tych wosków. Ja się codziennie do Insty modlę i cały czas leży na aucie. Pomimo deszczy. Ale my tukej na śląsku to momy inne dyszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 28 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 27-05-10 Mondeo tylna klapa-dodo ph pro. 28-05-10 Volvo cały-Wolfgang 3.0 31-05-10 Mondeo maska- Autobrite Black Magic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi