marctwain Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 W chwili obecnej mam nałożone takie woski i sealanty. Z datami aplikacji. Dla sprawdzenia trwałości. Potem na jeden założę kilka sealantów a na drugi wosków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator nox Posted May 6, 2010 Administrator Report Share Posted May 6, 2010 Zawsze "martwiła" mnie taka sprawa , Woski położone na Dachu będa doświadczać nieco innych trudności niż np te położone na bocznych drzwiach gdzie działa więcej czynników drogowych jak brud z pod kuł itp znów na dachu znacznie mniej klasycznego brudu . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted May 6, 2010 Author Report Share Posted May 6, 2010 Fakt, tak jest, ale co zrobić. trzeba brać wynik jakoś ze środka, maski.. :ugeek: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted May 9, 2010 Author Report Share Posted May 9, 2010 Oglądałem właśnie finish kare final shine- QD na bazie polimerów, wg producenta do utrwalania wosków. I tu ciekaw jestem, jak to się ma do utartego przekonania szkodliwości polimerów dla wosków. Dodam, że aquawax duraglossu,też polimerowy sealant, nic nie zrobił przez 5 tygodni, żadnemu z wosków (dodo, migliore i carbon). Nawet nie producent, ale autogeek, poleca go do przedłużenia trwałości. Ciekawe. Ostatnia taka dyskusja zakończyła się gwałtownie, bez merytorycznego rozstrzygnięcia jak dla mnie. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted May 10, 2010 Author Report Share Posted May 10, 2010 Czyli jednak dajesz sealanty na woski? ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted May 10, 2010 Author Report Share Posted May 10, 2010 Fakt, 1000p to sealant. Nie używałem ale zakupiłem ostatnio. ;) i chyba też skończę z tym czekaniem na "dead'a". Niecierpliwy jestem do innych. :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 FK425? Co to? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted May 13, 2010 Author Report Share Posted May 13, 2010 QD-extra slick final body shine. (turbo d5 awd xc h6 abs esp 1.6 D jak diesel :lol: ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 Czyli detailer. Taki, co mój brat nim sobie okulary myje i jest zadowolony, że tak czystych, to jeszcze nigdy nie miał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted May 15, 2010 Author Report Share Posted May 15, 2010 Woski zdechły śmiercią nagłą :geek: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 Woski zdechły śmiercią nagłą :geek:O kurcze a mowilem ze tak bedzie trzeba bylo cos z dozywotnia gwarancja nakladac laiku jeden nie czytasz na forach :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted May 15, 2010 Author Report Share Posted May 15, 2010 Kurczę naprawdę dziwna sprawa. Sporo przejechałem w te deszcze w czwartek i piątek. Jakiś kwas :evil: Teraz plan mam taki: na mondka poleci dodoph pro (muszę zamówić u noxa), a na volvo wolfgang 3, i na maski autobrite'y. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19Urban94 Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 Jedyne co może być to kwaśny deszcz, bo tak szybko takie woski by nie zeszły... No chyba, że umyłeś autko szamponem o nienaturalnym PH... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted May 15, 2010 Author Report Share Posted May 15, 2010 Umyłem fk1016i było ok,sprawdzałem. wyszło dzisiaj przy myciu. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted May 18, 2010 Report Share Posted May 18, 2010 Bo się nie modliłeś do tych wosków. Ja się codziennie do Insty modlę i cały czas leży na aucie. Pomimo deszczy. Ale my tukej na śląsku to momy inne dyszcze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted May 28, 2010 Author Report Share Posted May 28, 2010 27-05-10 Mondeo tylna klapa-dodo ph pro. 28-05-10 Volvo cały-Wolfgang 3.0 31-05-10 Mondeo maska- Autobrite Black Magic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts