Simoooon97 Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Witam :D Pod koniec sierpnia stwierdziłem, że wypadałoby ogarnąć mojego golfika :-] Maska i zderzaki będą lakierowanie ponieważ nie podoba mi się ich stan :kox: Prawy błotnik z przodu trzeba wymienić na orginał bo teraz jest jakiś zamiennik pomalowany przez "artystę" :dontknow: Golfik jest w moich rękach od końca stycznia 2016. Sprowadzony z Niemiec, jestem pierwszym właścicielem w Polsce :-] Trochę już go ogarnąłem ale potrzeba jeszcze trochę czasu i pieniędzy. Rok 2002 Silnik 1.9 TDi 101km Koniec gadania, zaczynamy :ad: Chemia użyta przy pracach: Lakier: -Tenzi Neutral Pink Magic - CarChem 1:1900 - Prickbort - Glinka CarChem Soft - Lubrykant CarChem - CarChem Waterless Quick Wax - Ipa - menzerna * fg400 * pf2500 * sf3500 - CarChem PreWax - CarChem Carnauba 38wax Szyby: - CarChem Glass Cleaner - CarChem Glass Sealant v2 - Nielsen Glass Cream Koła: - Shiny Garage Tire Cleaner - Tuga zielona - Fk 1000p - CarChem Tyre Dressing Wnętrze: - CarChem Interior Natural Shine - ADBL Interior WoW - CarChem Total Clean - CarChem Odour Eliminator Pewnie o czymś zapomniałem :o Dodatkowo pady Monster Shine i Mf Flexipads. Maszynka Bp5119 :kox: Teraz fotki :D Zaczynamy od mycia :-] photo hosting sites photo hosting sites W międzyczasie przygotowujemy dwa wiadra i szampon :kox: adult photo sharing imgur Spłukujemy i lecimy z Prickbortem :song: Niestety na czarnym mało co widać :dontknow: photo upload Następnie było mycie kół :-] Psiukamy tugą i coś tam krwawi :good: image url upload image url upload image url upload Pędzelkowanie :-] image url upload SG Tire Cleaner 1:1 leci na opony :kox: image url upload image url upload No i druga dawka + szczotka :-] image url upload Spłukujemy i myjemy na dwa wiadra :-] photo upload photo upload Spłukujemy i lecimy z glinką :kox: photo upload Coś tam zebrała :lol: photo upload Suszymy i lecimy do garażu :ad: Mamy pacjenta :kox: photo upload Szybkie oględziny i robimy zaprawki a następnie szlifujemy :o photo upload photo upload photo upload Było tego więcej ale czas goni :( Pierwsze Cięcia :-] photo upload Kombinacja mf + fg400 szła najlepiej więc lecimy :-] photo upload photo upload Nieszczęsny błotnik ... Lakier dobrany tragicznie... Lakierowany chyba w kurniku ... No ale na razie trzeba było ogarnąć :kox: photo upload No i druga strona ;) photo upload photo upload Maska ... Tutaj było trochę roboty :-] photo upload Coraz lepiej to wyglądało :ad: photo upload Czas na finish i wyjazd na słońce :kox: photo upload Jest dobrze :D photo upload Jedziemy dokładnie umyć auto i ogarniamy garaż przed woskowaniem :oops: Flexipads pod koniec korekty :lol: photo upload Lecimy z cleanerem a potem woskiem :kox: photo upload Oczywiście zapomniałem zrobić fotki w międzyczasie :wallbash: photo upload No i jeszcze kończymy :-] photo upload :shock: :shock: :shock: photo upload Na wnęki drzwi leci Waterless :kox: photo upload Na dywaniki i fotele Odour Eliminator :-] photo upload Deska i plastiki były nie dawno czyszczone ale nic nie szkodzi :-] photo upload Zabezpieczamy WoW :kox: photo upload Efekt bardzo fajny :good: photo upload No i efekt końcowy :-] photo upload photo upload photo upload photo upload uploading images uploading images uploading images Kropelki :kox: uploading images I taki tam bonus z serii "mam gada na celowniku :!: " :kox: uploading images Dzięki za wytrwanie do końca :good: Korektę oceniam na 75-85% :o Czas jaki poświęciłem :?: ok 34 godziny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator WuWo Opublikowano 6 Października 2016 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Odżył Golfik, mało jeździ ich zadbanych po naszych drogach ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi