Simoooon97 Posted October 6, 2016 Report Share Posted October 6, 2016 Witam :D Pod koniec sierpnia stwierdziłem, że wypadałoby ogarnąć mojego golfika :-] Maska i zderzaki będą lakierowanie ponieważ nie podoba mi się ich stan :kox: Prawy błotnik z przodu trzeba wymienić na orginał bo teraz jest jakiś zamiennik pomalowany przez "artystę" :dontknow: Golfik jest w moich rękach od końca stycznia 2016. Sprowadzony z Niemiec, jestem pierwszym właścicielem w Polsce :-] Trochę już go ogarnąłem ale potrzeba jeszcze trochę czasu i pieniędzy. Rok 2002 Silnik 1.9 TDi 101km Koniec gadania, zaczynamy :ad: Chemia użyta przy pracach: Lakier: -Tenzi Neutral Pink Magic - CarChem 1:1900 - Prickbort - Glinka CarChem Soft - Lubrykant CarChem - CarChem Waterless Quick Wax - Ipa - menzerna * fg400 * pf2500 * sf3500 - CarChem PreWax - CarChem Carnauba 38wax Szyby: - CarChem Glass Cleaner - CarChem Glass Sealant v2 - Nielsen Glass Cream Koła: - Shiny Garage Tire Cleaner - Tuga zielona - Fk 1000p - CarChem Tyre Dressing Wnętrze: - CarChem Interior Natural Shine - ADBL Interior WoW - CarChem Total Clean - CarChem Odour Eliminator Pewnie o czymś zapomniałem :o Dodatkowo pady Monster Shine i Mf Flexipads. Maszynka Bp5119 :kox: Teraz fotki :D Zaczynamy od mycia :-] photo hosting sites photo hosting sites W międzyczasie przygotowujemy dwa wiadra i szampon :kox: adult photo sharing imgur Spłukujemy i lecimy z Prickbortem :song: Niestety na czarnym mało co widać :dontknow: photo upload Następnie było mycie kół :-] Psiukamy tugą i coś tam krwawi :good: image url upload image url upload image url upload Pędzelkowanie :-] image url upload SG Tire Cleaner 1:1 leci na opony :kox: image url upload image url upload No i druga dawka + szczotka :-] image url upload Spłukujemy i myjemy na dwa wiadra :-] photo upload photo upload Spłukujemy i lecimy z glinką :kox: photo upload Coś tam zebrała :lol: photo upload Suszymy i lecimy do garażu :ad: Mamy pacjenta :kox: photo upload Szybkie oględziny i robimy zaprawki a następnie szlifujemy :o photo upload photo upload photo upload Było tego więcej ale czas goni :( Pierwsze Cięcia :-] photo upload Kombinacja mf + fg400 szła najlepiej więc lecimy :-] photo upload photo upload Nieszczęsny błotnik ... Lakier dobrany tragicznie... Lakierowany chyba w kurniku ... No ale na razie trzeba było ogarnąć :kox: photo upload No i druga strona ;) photo upload photo upload Maska ... Tutaj było trochę roboty :-] photo upload Coraz lepiej to wyglądało :ad: photo upload Czas na finish i wyjazd na słońce :kox: photo upload Jest dobrze :D photo upload Jedziemy dokładnie umyć auto i ogarniamy garaż przed woskowaniem :oops: Flexipads pod koniec korekty :lol: photo upload Lecimy z cleanerem a potem woskiem :kox: photo upload Oczywiście zapomniałem zrobić fotki w międzyczasie :wallbash: photo upload No i jeszcze kończymy :-] photo upload :shock: :shock: :shock: photo upload Na wnęki drzwi leci Waterless :kox: photo upload Na dywaniki i fotele Odour Eliminator :-] photo upload Deska i plastiki były nie dawno czyszczone ale nic nie szkodzi :-] photo upload Zabezpieczamy WoW :kox: photo upload Efekt bardzo fajny :good: photo upload No i efekt końcowy :-] photo upload photo upload photo upload photo upload uploading images uploading images uploading images Kropelki :kox: uploading images I taki tam bonus z serii "mam gada na celowniku :!: " :kox: uploading images Dzięki za wytrwanie do końca :good: Korektę oceniam na 75-85% :o Czas jaki poświęciłem :?: ok 34 godziny ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator WuWo Posted October 6, 2016 Administrator Report Share Posted October 6, 2016 Odżył Golfik, mało jeździ ich zadbanych po naszych drogach ;). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts