Administrator WuWo Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Wreszcie znalazłem czas na przetestowanie Yogi od naszego forumowego kolegi Kecav. Opis produktu ze strony producenta: YOGA przeznaczona jest do szybkiego odświeżenia lakieru auta, pomagając w usunięciu kurzu, lekkich plam po twardej wodzie i innych drobnych zabrudzeń. Posiadając w swoim składzie naturalne woski roślinne, skutecznie przywraca blask i nadaje ciepły połysk lakierowanym powierzchniom. Dodatkowo, pozostawia bardzo cienki film na lakierze, co zabezpiecza go przed wpływem zewnętrznych zanieczyszczeń i nadaje powierzchni właściwości hydrofobowe. Preparat można stosować na wszystkich zewnętrznych elementach karoserii. PRODUKT WOLNY OD ALERGENÓW !!! Sposób użycia: Wstrząsnąć przed użyciem. Spryskaj powierzchnię lakieru, rozprowadź i wytrzyj do sucha używając miękkiej mikrofibry. Przechowywać w temperaturze powyżej 0 stopni Celcjusza. Produkt otrzymujemy w białej butelce ze świetnym atomizerem, zapach produktu to bardzo przyjemna delikatna kwiatowo-owocowa nuta. Do docierania produktu wybrałem mikrofibrę od Chemical Guys, dla mnie rewelacyjnie sprawdza się przy pracach z różnymi quick detailerami. To zaczynamy "psikać", produkt banalnie się aplikuje i dociera. Już dawno nie miałem do czynienia z tak łatwym w pracy produktem, "psiknij, przetrzyj, zapomnij". Specjalnie niechlujnie wytarłem samochód z wody, pozostawiają sporo śladów z bardzo twardej wody. Produkt genialnie podbija wygląd i śliskość lakieru, akurat w tym przypadku na lakierze jest umiejący po zimie Fusso. Postanowiłem sprawdzić jak radzi sobie z twardą wodą na szklanych powierzchniach, były waterspoty i ich nie ma :). Tak wygląda cały samochód po aplikacji Yogi, wszystko z robieniem zdjęć zajęło ok. 10-15 :). Wniosek: Produkt łatwy w aplikacji, nadaje fajnej śliskości lakieru, nie przyciemnia nic, a nic lakieru. Nadaje się idealnie do szybkiego przetarcia samochodu po myciu, nie sprawia zupełnie żadnych problemów. W moim arsenale na pewno zagości na stałe, nie sprawdzałem kropelkowania i zrzutu wody, ponieważ wyznaję zasadę, że od produktów typu QD nie powinoo się oczekiwać niesamowitego zrzutu wody czy efektu kropelkowania. Powinny to być produktu łatwe i szybkie w aplikacji, a takim produktem jest Yoga :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecav Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 WuWo, bardzo dziękuję za recenzcję. Cieszę się, że YOGA się spodobała i pięknie zaprezentowała na zacnym lakierze 39 minut temu, WuWo napisał: nie przyciemnia nic, a nic lakieru to akurat jest dość specyficzne i nie bardzo wiem od czego zależy. Na niektórych lakierach delikatnie przyciemnia, na innych nie. Ale akurat ten parametr, nie był zakładany/projektowany. Czy to dobrze, czy źle, to muszą zdecydować użytkownicy. Jeszcze raz dziękuję ze ekstra prezentację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator WuWo Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 31 minut temu, kecav napisał: to akurat jest dość specyficzne i nie bardzo wiem od czego zależy. Na niektórych lakierach delikatnie przyciemnia, na innych nie. Ale akurat ten parametr, nie był zakładany/projektowany. Czy to dobrze, czy źle, to muszą zdecydować użytkownicy. Sporo osób zostało rozbestwionych produktami konkurencji, które dają świetne kropelekowanie, trwałość, przyciemnianie, więc wolałem o tym wspomnieć, ale sprawdzę przyciemnianie na innym lakierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator WuWo Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Ostatnio zauważyłem, opłukując auto szybko na myjni, że woda jest fajnie odpychana przez Yogę. Wystarczy szybszy przejazd i auto jest całkowicie suche :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecav Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 31 minut temu, WuWo napisał: Ostatnio zauważyłem, opłukując auto szybko na myjni, że woda jest fajnie odpychana przez Yogę. Wystarczy szybszy przejazd i auto jest całkowicie suche :). YOGA ma właściwości hydrofobowe i to chyba całkiem niezłe . Posiada w swoim składzie naturalne woski, co pomaga w utrzymaniu i pobijaniu trwałości naturalnych wosków (O ile oczywiście są nałożone ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator WuWo Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 1 godzinę temu, kecav napisał: YOGA ma właściwości hydrofobowe i to chyba całkiem niezłe . Posiada w swoim składzie naturalne woski, co pomaga w utrzymaniu i pobijaniu trwałości naturalnych wosków (O ile oczywiście są nałożone ). Aż takiej trwałości i odpychania wody się nie spodziewałem, a QD nakładamy był już dwukrotnie co 2 tygodnie i naprawdę świetnie zrzuca wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecav Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 2 godziny temu, WuWo napisał: Aż takiej trwałości i odpychania wody się nie spodziewałem, a QD nakładamy był już dwukrotnie co 2 tygodnie i naprawdę świetnie zrzuca wodę. Cieszę się, że sprawdza się w boju Zwykle tak jest, że ja znam parametry jakie spełnia produkt, ale mnie trudno było wszystko zweryfikować i bałem się, że zaczynam widzieć parametry, których nie ma. Dlatego bardzo się cieszę, że potwierdzasz moje obserwacje i użytkownicy powoli sami odkryją działanie YOGI, a co najważniejsze, przekonają się do niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecav Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 WuWo, mam jeszcze pytanie. Co masz na aucie? Chodzi mi o LSP na który kładziesz Yogę. Pytam z ciekawości, bo na naturalach jest OK, na jałowym lakierze również OK, a na selantach nigdy nie kładłem i nie wiem jak się YOGA wówczas zachowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator WuWo Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 @kecav, obecnie na aucie leży dogorywający już Fusso, a na części nie ma nic, ponieważ zrobiłem też test Yogi na jałowym lakierze bez żadnych dodatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecav Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 @WuWo Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi