DaV Posted June 28, 2017 Report Share Posted June 28, 2017 Cześć, po wielu latach czas sprawić sobie polerkę Mam na oku taki zestaw, 1. Lare LR10-125 Lite, 2. BP 125mm (w zestawie), 75mm i 50mm 3. Zestaw padów Royal Pads pod powyższe BP o trzech twardościach cutting, polishing i finish, 4. Pasty koch heavy cut h802 i antihologram m201 Nie jestem pewien czy zestaw dwóch past mi starczy. W swoim aucie lakier mam po przejściach więc od razu trzeba przejść do cięcia lakieru. Chociaż w przyszłości może dokupie kocha f5.01. Polerka nie będzie zbyt często używana więc myślę, że Lare LR10-125 lite da radę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator WuWo Posted June 29, 2017 Administrator Report Share Posted June 29, 2017 Wolałbym dołożyć i wziąć Krauss'a P7. Nieosłonięta głowica w Lare moim zdaniem nie sprawdza się na dłuższą metę, od zawsze pracuję bez uchwytów bocznych i typu "D", więc lubię mieć gumowaną/plastikową osłonę głowicy. Royal Pads, według mojej opinii są kiepskiej jakości i do tego rozpadają się podczas pracy. O wiele bardziej cenię produkty NAT'a ;). Pasty i pady, nie lubię nikomu dobierać twardości i gradacji. Zawsze staram się znaleźć swój ulubiony zestaw lub daną kombinację na dane auto. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaV Posted June 29, 2017 Author Report Share Posted June 29, 2017 Wielkie dzięki za odpowiedz! Na te forum zawsze można liczyć. Uchwyt boczny też mi nie leży ale do tej pory nie wiedziałem co oprócz Lare było by warte uwagi, teraz wiem Royalpads w takim razie też skreślę z listy. No to teraz pozostaje tylko poczekać kilka dni na wypłatę Co do backplate 125mm, 70mm to na pewno a jak z 50mm? często się przydaje? warto brać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator WuWo Posted June 29, 2017 Administrator Report Share Posted June 29, 2017 @DaV, oczywiście 50mm i 30mm bardzo ułatwiają pracę w trudno dostępnych miejscach. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaV Posted June 29, 2017 Author Report Share Posted June 29, 2017 To już wiem wszystko Czas się nauczyć obsługi polerki. Jeszcze raz dziękuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator WuWo Posted June 30, 2017 Administrator Report Share Posted June 30, 2017 14 godzin temu, DaV napisał: To już wiem wszystko Czas się nauczyć obsługi polerki. Jeszcze raz dziękuje. Nie ma czego się uczyć, zdecydowanie lepiej pracuje się rotacją niż DA :). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaV Posted July 1, 2017 Author Report Share Posted July 1, 2017 Mam dobrego pacjenta do nauki. Auto które od 15 lat stoi w garażu więc nawet jak narobię jakiejś biedy to sobie na spokojnie wyciągnę z tego wnioski :P. Co do past padło na pełen zestaw od Menzerny. Kocha może później przetestuje bo wiem, że mocno chwalony jest antihologram. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator WuWo Posted July 2, 2017 Administrator Report Share Posted July 2, 2017 @DaV, więc czekam na relację z pracy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts