malkontent Posted April 8, 2018 Report Share Posted April 8, 2018 Hej, jak sobie radzicie z myciem detailingowym na zewnątrz? (amatorskim, własny samochód) Moje warunki to podjazd przed domem, który nie jest zaciemniony + często wieje wiatr który nanosi sporo piasku z nieutwardzonych dróg w pobliżu. Czekanie na odpowiednie warunki może się przeciągać w nieskończoność. Jak myje w słońcu to za szybko schnie, a wiatr mocno utrudnia osuszanie samochodu ręcznikiem + nanosi kurz. Garażu sobie niestety nie wybuduje, ale zastanawiam się czy jest może takie miejsce w okolicach Poznania które sprawia odpowiednie warunki do mycia samochodu i udostępnia wynajem. Macie jakieś swoje patenty? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator WuWo Posted April 9, 2018 Administrator Report Share Posted April 9, 2018 Sporo osób myje swoje samochody na dworze i w słońcu, trzeba wtedy odpowiednio skracać czas leżenia piany aktywnej i dużo częściej spłukiwać karoserię z pozostałości szamponu. Osobiście mam ten plus, że posiadam zacienione miejsce miejsce na podwórku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malkontent Posted April 9, 2018 Author Report Share Posted April 9, 2018 Dokładnie, wpadłem na to żeby spłukiwać szampon strefa po strefie, i to by uchroniło przed zasychaniem - ale wtedy jest to walka z czasem i zamiast na spokojnie cieszyć się z dopieszczania samochodu, walczymy pospiesznie żeby nie zaschło. Wczoraj wyczekałem aż zajdzie słońce i uspokoi się wiatr i ostatecznie dokończyłem mycie. W sumie zajęło mi 2 dni przez warunki atmosferyczne. A na koniec przyszła burza i zalała mi cały samochód Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator WuWo Posted April 9, 2018 Administrator Report Share Posted April 9, 2018 @malkontent przypomniało mi się, że w Poznaniu i okolicach jest kilka miejsc, które oferują wynajem na godziny i można spokojnie umyć swój samochód. Jeśli wpadnę na jeden z postów na FB to podeślę Ci :). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malkontent Posted April 9, 2018 Author Report Share Posted April 9, 2018 @WuWo Super! Na pewno bardzo mi to pomoże bo już myślę o kolejnych zabiegach Dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts