Jump to content

Dobry wosk do użytku domowego i nie tylko

Recommended Posts

Jak wspomniałem w swoim pierwszym poście dopiero uczę się detailingu na własnym samochodzie i czasem jakieś próby robię na pojazdach znajomych kiedy mam ku temu okazję. Chciałbym znaleźć produkt, którego będę mógł używać głównie w domu, ale który będzie na tyle wydajny, że wykorzystam go też w swoim warsztacie. Mam lawetę i auta zastępcze dla klientów. Pasuje, żeby jakoś się prezentowały a poza tym wiadomo... koszty. Dobry wosk powinien trochę zabezpieczyć lakier przed pogodą. Do tej pory stosowałem wosk na mokro z Włoch, ale znajomy który mi to sprowadzał zjechał do kraju i muszę szukać czegoś tu. I teraz pytanie. Zrobiłem mały rekonesans i mam zagwozdkę, bo nie wiem czy inwestować w jakiś znany standard ze sklepu motoryzacyjnego czy lepiej znaleźć jakiś dobry produkt a najlepiej producenta, na którego produktach będę bazował także gdy już uruchomię swój punkt detailingowy a mam zamiar do końca roku się z tym uporać więc teraz jest świetny czas na testy. Myślę o Brilliant Nano Wax jeśli chodzi o wosk od ProElite. Oglądałem filmy testów i przyznaję, że efekt wydawał się fajny. Recenzje też są pozytywne a mi odpowiada cena i wydajność jaką podaje producent. Myślę, że jakbym na początek kupił 25l opakowanie to na cele testów przy moim obecnym zapotrzebowaniu powinno wystarczyć? A może zamiast tego lepiej Gloss Max? 

• 2 months later...

Firmie ProElite  do profesjonalnego detalingu trochę jeszcze daleko (bez urazy) czego przykładem jest brak jej w znanych sklepach detalingowych.Ale jak do takich celów jak napisałeś to może i być, choć to zawsze będzie tylko hautura nie pro detaling.Środek ten jakością nie odbiega pewnie od pierwszego lepszego z marketu.O trwałości nie będę wspominał.Porządne środki wymagają znacznie większych pieniędzy co przekłada się na trwałość, efekt końcowy i nakład pracy.Myślę że o przygotowaniu lakieru pod masz jakieś pojęcie bo od tego należy zacząć.