Jump to content

Pasty 3m, poorboys. Pytania, opinie.

damianese

Recommended Posts

a cała seria SSR ? 1, 2, 2,5 i 3 to idzie też porównać do 3M? bo mam wlasnie zielony korek i jade na zielonym padzie i niebieski korek i jade na niebieskim, i nie jestem do konca zadowolony, niektore miejsca musiałe jechać 2 razy, do tego lekkie świry nie zeszły do końca jak i z hologramami mam problem, może to wina tego że dopiero zaczynam i jade na rotacji? sam nie wiem, bo mysle ze maszyne dobrze opanowałem ćwicząc na parapetach:D

Pracowałem z Menzerną, pracowałem z Schollem. Obydwie marki polecam. Szybkość i wygoda pracy wzorowa, łatwo się rozpracowują i wypracowują. Megs to jak powiedział Krzysiek - hobbistyczne gadżety :)

Jeśli chodzi o gamę SSR to Przemek bardzo chwalił sobie SSR1 jako pastę wykończeniową, co do reszty - ciężko mi powiedzieć jak radzą sobie na maszynie. Na KA Carnauba z Krakowa robiła test tych past w zastosowaniu z maszyną i efekty wyszły zadowalające (nie mniej jednak nie tak samo dobre jak typowymi pastami do pracy maszyną).

Co do futerek - odradzam Scholla ze względu na powtarzające się problemy z rzepem. Nie miałem w ręku MS, ale SNB zapowiada się obiecująco i myślę, że mógłbyś pójść w tym kierunku.

a cała seria SSR ? 1, 2, 2,5 i 3 to idzie też porównać do 3M? bo mam wlasnie zielony korek i jade na zielonym padzie i niebieski korek i jade na niebieskim, i nie jestem do konca zadowolony, niektóre miejsca musiałe jechać 2 razy, do tego lekkie świry nie zeszły do końca jak i z hologramami mam problem, może to wina tego że dopiero zaczynam i jade na rotacji? sam nie wiem, bo mysle ze maszyne dobrze opanowałem ćwicząc na parapetach:D

Trójka jest słabsza od zielonego korka ale zdarzył mi się lakier gdzie fast cut nie dawał rady a ssr 3 wyciągnęło wszytko.

Po zielonym korku zostają hologramy i drobne ryski po padzie których nie zdejmiesz za pomocą ultrafiny (mniema że o ten produkt ci chodzi pisząc niebieski korek), jedyne ci to możesz je przykryć tą pastą i później po myciu wszystko wyjdzie. Pomiędzy tymi produktami trzeba użyć zółtego korka, jak się wprawisz na żółtym korku i żółtym padzie to ultrafine wyrzucisz do kosza a niebieski pad przyda się do nakładnia glazów ;)

zdecydowałem się na Optimum a konkretnie na Optimum Polish II. Na własne potrzeby wystarczy mi tylko ta jedna pasta - jej agresywność zwiększa się lub mniejsza poprzez różne twardości pada.

Porównywalna do Scholla S17 ??? Zgodnie z opisem producenta powinno być coś podobnego.

Nie mam pojęcia - Optimum dopiero kupię a Sholla nie używałem.

Z tego co pamiętam to chyba Mariusz robił Civica pasatmi Optimum, co mi utkwiło w pamięci to że to "szybkie pasty"... Z tym że lakier na Civicu do twardych pewnie nie należal.