Jump to content

Waterspoty +zmycie wosku na podwórku

JoKeeR230

Recommended Posts

Witam wszystkich.Mam duży problem.Ostatnio na podwórku stwierdziłem,że nawoskuje samochód.A więc zaopatrzyłem się w produkty.Mianowice

Szampon adbl coli z neutralnym ph i Sonax 2w1 koncentrat.

Rekąwice z mikrofibry.

Tar&glue od rrcustoms i  Decapit

Ipa i Apc od rrcustoms

Cleaner Dodo Juice Lime

Glinka

Wosk fusso 99 do jasnych lakierów

I teraz tak.Miejsce podwórko.Cień miejscami po południu.Umyłem auto sonaxem.Spłukałem.Potem poszedł tar glue na maskę zderzaki i progi .Poprawiłem decapitem.Spłukałem.I poszedłem spać.Rano tragedia.Chyba dobrze nie spukałem.Tar&glue odbarwił listwy na zderzakach i są do malowania.Stwierdziłem,że sie zmyje.A więc jeszcze raz umyłem wytarłem do sucha.Poszedł cleaner ipa i wosk.Fajnie tyle,że plastiki nie do naprawienia.Musze malować.Wosk gdzie nie gdzie w szczelinach został.A na całym aucie waterspoty od twardej wody.Apc nie rusza w stężeniu 1:4.Myślę jak to naprawić.Teraz będe mieć 2 dni wolnego i jeden wieczór.Zaopatrzyłem się 12 baniaków wody demineralizowanej.Zamówiłem nowa lepszą glinke.Wsr w liquidzie od rrcustoms.Ręcznik do wycierania auta monster shine.I plastic conditioner.Chciałbym to zrobić jeszcze raz a dobrze.Chciałbym zdjąć ten wosk.Usunąc waterspoty.Octem tez schodzi 10%.Zrobić zakamarki i jeszcze raz lepiej przygotować lakier i nawoskować.Miejscami jak próbowałem cilitem wosk zszedł.Bez sensu auto łaciate w deszczu.Dobrze,że lakieru nie porysowałem.Pytanie w jakiej kolejności to zrobic i jak to zrobić.Czy spłukać element i użyc fibry z apc w stężeniu 1:4/5 na lakierze.Pędzelek na zakamarki miejscowo.Potem spłukac i wyglinkować i umyć na gotowo i wytrzeć do sucha? Czy może umyć potem apc i od razu glinka i umyć.A może muszę wycierać do sucha co każde płukanie.Czy też może mogę użyć glinki z apc i da to efekt.Jak to połączyć gdy muszę usunąć miejscowo waterspoty zdjąć wosk.Autem od tego czasu przejechałem około 30km.Pytanie czy znów muszę używać tar&glue.Dodam,że piana i woda z węża odpada.Tak twarda,że zostawia waterspoty na wszystkim.Doradzili mi,żebym umył auto i nawoskował.Ale chce to zrobić jeszcze raz a porządnie.Auto to bmw srebrny metalik.Lakier jak na 16 letnie auto bez hologramów i naprawdę zadbany.Nie widziało szczotem.Pomożecie ?