jagodziarz Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Witam, potrzebuję waszej porady . Ostatnio po umyciu samochodu (na myjnii bezdotykowej) , osuszyłem lakier ręcznikiem z mikrofibry , oczywiście zostały WaterSpoty , którymi się w ogóle nie przejmowałem , gdyż pomyślałem sobie ,że QD+ powinien sprawę wyjaśnić ... Niestety pomyłiłem się , water spoty zostały ,polerowalem jak tylko moglem i brak efektu. Jak się z tym uporać? Dodam ,że wcześniej nie miałem tego problemu. Dołączam zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZimnyKartofel Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Cleaner i aplikator z twardej gąbki. Osobiście używam AutoGlym SRP i nie mam (już) takich kłopotów. Po umyciu osusz dokładnie ręcznikiem i jazda z cleanerem. Po takiej operacji można jeszcze wszystko przelecieć IPA ale to opcja. Na sam koniec daj QD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagodziarz Opublikowano 12 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 W dniu 9.07.2019 o 12:01, ZimnyKartofel napisał: Cleaner i aplikator z twardej gąbki. Osobiście używam AutoGlym SRP i nie mam (już) takich kłopotów. Po umyciu osusz dokładnie ręcznikiem i jazda z cleanerem. Po takiej operacji można jeszcze wszystko przelecieć IPA ale to opcja. Na sam koniec daj QD. Czyli Kartofel mówisz, że po AUtoGlymie powinno usunąć mi WaterSpoty? Właśnie wróciłem z myjni i robiłem Water Spot Removerem od RRCustom, ale jeszcze coś zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZimnyKartofel Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Ten Autoglym SRP to typowe AIO. Oczyszcza, nabłyszcza itp. Zrobiłem tym srebrne C5, Ciemny granat Mercedesa A, czerwony (chyba) akryl VW i 2 dni temu starą czarną Hondę CRX kolegi. Na żadnym nie ma śladu waterspotów a większość z tych samochodów była dość zaniedbana. Szczególnie moje C5, poprzedni właściciele nie dbali specjalnie o nią. Ważne jest żeby SRP dobrze wypracować w lakier. Wszystkie te auta po SRP były psiknięte CleanTech CarnauWax. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator WuWo Opublikowano 22 Lipca 2019 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 @jagodziarz, ślady po twardej wodzie, polecam usuwać dedykowanymi preparatami np. CarPro Spotless, Gyeon WaterSpot lub Gtechniq W9 Water Spot Remover. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi