jagodziarz Posted July 5, 2019 Report Share Posted July 5, 2019 Witam, potrzebuję waszej porady . Ostatnio po umyciu samochodu (na myjnii bezdotykowej) , osuszyłem lakier ręcznikiem z mikrofibry , oczywiście zostały WaterSpoty , którymi się w ogóle nie przejmowałem , gdyż pomyślałem sobie ,że QD+ powinien sprawę wyjaśnić ... Niestety pomyłiłem się , water spoty zostały ,polerowalem jak tylko moglem i brak efektu. Jak się z tym uporać? Dodam ,że wcześniej nie miałem tego problemu. Dołączam zdjęcie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZimnyKartofel Posted July 9, 2019 Report Share Posted July 9, 2019 Cleaner i aplikator z twardej gąbki. Osobiście używam AutoGlym SRP i nie mam (już) takich kłopotów. Po umyciu osusz dokładnie ręcznikiem i jazda z cleanerem. Po takiej operacji można jeszcze wszystko przelecieć IPA ale to opcja. Na sam koniec daj QD. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jagodziarz Posted July 12, 2019 Author Report Share Posted July 12, 2019 W dniu 9.07.2019 o 12:01, ZimnyKartofel napisał: Cleaner i aplikator z twardej gąbki. Osobiście używam AutoGlym SRP i nie mam (już) takich kłopotów. Po umyciu osusz dokładnie ręcznikiem i jazda z cleanerem. Po takiej operacji można jeszcze wszystko przelecieć IPA ale to opcja. Na sam koniec daj QD. Czyli Kartofel mówisz, że po AUtoGlymie powinno usunąć mi WaterSpoty? Właśnie wróciłem z myjni i robiłem Water Spot Removerem od RRCustom, ale jeszcze coś zostało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZimnyKartofel Posted July 14, 2019 Report Share Posted July 14, 2019 Ten Autoglym SRP to typowe AIO. Oczyszcza, nabłyszcza itp. Zrobiłem tym srebrne C5, Ciemny granat Mercedesa A, czerwony (chyba) akryl VW i 2 dni temu starą czarną Hondę CRX kolegi. Na żadnym nie ma śladu waterspotów a większość z tych samochodów była dość zaniedbana. Szczególnie moje C5, poprzedni właściciele nie dbali specjalnie o nią. Ważne jest żeby SRP dobrze wypracować w lakier. Wszystkie te auta po SRP były psiknięte CleanTech CarnauWax. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator WuWo Posted July 22, 2019 Administrator Report Share Posted July 22, 2019 @jagodziarz, ślady po twardej wodzie, polecam usuwać dedykowanymi preparatami np. CarPro Spotless, Gyeon WaterSpot lub Gtechniq W9 Water Spot Remover. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts