Lehto Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Tytuł może prowokacyjny ale wynika z lekkiego zamieszania w głowie po przejrzeniu ofert różnych sklepów. Teoretycznie rola cleanerów i odżywek jest jasna tylko, że jak czytam opis produktów typu DJ LP to zastanawiam się czy odżywka jest faktycznie niezbędna czy poprawia tylko samopoczucie, a efekt jest trudny do zauważenia. Zastanawiam się także czy użycie odżywki ułatwia potem aplikację wosku i przedłuża jego trwałość (tak wiem - trwałość zależy od wielu czynników ;) ) oraz wzmacnia efekt wizualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Odżywka nie jest niezbędna, efekt o te 2% się poprawia. Użycie samej odżywki nie ułatwia aplikacji wosku i teoretycznie może skrócić trwałość wosku. A co do efektu wizualnego - bardzo trudny do zauważenia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 No tutaj to się delikatnie nie zgodzę w kwestii efektu wizualnego. Odżywka czy glaze moim zdaniem podbija efekt czy to głębi czy załamywania światła. Ale prawdą jest, że czasem skraca żywotność wosku. Z żywotnością sealantów ten problem nie jest aż tak duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 15 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Wiedziałem że istnieje spór w doktrynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Ze sporów rodzą się wynalazki ;) Trzeba próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 15 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Co prawda to nie politura ale użyłem jaliś miesiąc temu 2 warstwy SRP a na to 2 warstwy GC megsa. jak do tej pory jestem zadowolony i z efektu i z trwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 I o to chodzi. Zadowolenie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Ze sporów rodzą się wynalazki Trzeba próbować. To zdanie bardzo mi się podoba i najlepiej, żeby każdy kombinował, oceniał i porównywał ;) A co do efektu - to takie moje sprostowanie - pisząc, że efekt jest ciężko zauważalny nie napisałem, że go nie ma :P "Glazem" bawię się od niedawna i różnicę widziałem - ale, żeby wyciągnąć prawidłowe wnioski to się długo nachodziłem i pod różnymi kątami naoglądałem testowego elementu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 16 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 jeżeli jesteś zadowolony to znaczy, że wszystko OK - bo o to w tym detailingu chodzi - o własną satysfakcję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi