Lehto Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 Tytuł może prowokacyjny ale wynika z lekkiego zamieszania w głowie po przejrzeniu ofert różnych sklepów. Teoretycznie rola cleanerów i odżywek jest jasna tylko, że jak czytam opis produktów typu DJ LP to zastanawiam się czy odżywka jest faktycznie niezbędna czy poprawia tylko samopoczucie, a efekt jest trudny do zauważenia. Zastanawiam się także czy użycie odżywki ułatwia potem aplikację wosku i przedłuża jego trwałość (tak wiem - trwałość zależy od wielu czynników ;) ) oraz wzmacnia efekt wizualny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly_marcin Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 Odżywka nie jest niezbędna, efekt o te 2% się poprawia. Użycie samej odżywki nie ułatwia aplikacji wosku i teoretycznie może skrócić trwałość wosku. A co do efektu wizualnego - bardzo trudny do zauważenia ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 No tutaj to się delikatnie nie zgodzę w kwestii efektu wizualnego. Odżywka czy glaze moim zdaniem podbija efekt czy to głębi czy załamywania światła. Ale prawdą jest, że czasem skraca żywotność wosku. Z żywotnością sealantów ten problem nie jest aż tak duży. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lehto Posted September 15, 2010 Author Report Share Posted September 15, 2010 Wiedziałem że istnieje spór w doktrynie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 Ze sporów rodzą się wynalazki ;) Trzeba próbować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lehto Posted September 15, 2010 Author Report Share Posted September 15, 2010 Co prawda to nie politura ale użyłem jaliś miesiąc temu 2 warstwy SRP a na to 2 warstwy GC megsa. jak do tej pory jestem zadowolony i z efektu i z trwałości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 I o to chodzi. Zadowolenie ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly_marcin Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 Ze sporów rodzą się wynalazki Trzeba próbować. To zdanie bardzo mi się podoba i najlepiej, żeby każdy kombinował, oceniał i porównywał ;) A co do efektu - to takie moje sprostowanie - pisząc, że efekt jest ciężko zauważalny nie napisałem, że go nie ma :P "Glazem" bawię się od niedawna i różnicę widziałem - ale, żeby wyciągnąć prawidłowe wnioski to się długo nachodziłem i pod różnymi kątami naoglądałem testowego elementu ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lehto Posted September 16, 2010 Author Report Share Posted September 16, 2010 jeżeli jesteś zadowolony to znaczy, że wszystko OK - bo o to w tym detailingu chodzi - o własną satysfakcję :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts