JJ. Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Taki ruch w tym dziale, że strach cokolwiek wstawiać. Wszędzie tylko profesjonaliści. I Jędrzej. :lol: Nic to, koniec gadania. Czarna Mazda Premacy. Stan przed było ciężko uchwycić, ponieważ było bardzo jasno i halogen nie miał siły przebicia.. :roll: W tym miejscu auto dostało lusterkiem oderwanym od innego auta :o Te rysy sięgały aż do podkładu i niestety nie udało mi się ich usunąć.. :cry: Smutne i matowe lusterka: Auto myte na myjni samoobsługowej proszkiem - było czuć bardzo dużą szorstkość podczas mycia i glinkowania. Różna ilość rys na poszczególnych elementach, nie wiem czy auto było polerowane, właściciel również nie wie. Nie ma za wielu zdjęć za co musicie mi wybaczyć. Nie miałem czasu na przełączanie kabli co chwila, ustawianie halogenu i wygibasy z aparatem. W trakcie robione telefonem (czyt. na szybko): Zdjęć po całości nie ma (postaram się jutro) a i poszczególnych elementów nie za wiele. Cholerny czas.. :roll: Ziarno :) Cześć! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Ech ty spryciarzu, pięknie ;) czupryniasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Na tych fotach widac ze wyszlo elegancio, fany kombinezon masz roboczy :D Powiedz jak cie sie pracowalo z lakierem Mazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 15 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Tak jak mówiłeś - japońskie lakiery nie lubią ciepła - przez to mikrorysy i hologramy po wstępnym polerowaniu. Cięcie szło szybko, użyłem Power Up'a + pomarańczowy MS + S03 Scholla, po zmianie na pomarańczową Menzernę która jest twardszą gąbką Polishing od MS cięcie szło jeszcze szybciej. Jeśli chodzi o wykończenie to DA + żółty pad Menzerna + S17 i tu wielkie zaskoczenie - pasta miała tendencję do rolowania chociaż w ogóle nie dociskałem maszyny (pracowała pod własnym ciężarem) stąd też brak wysokiej temperatury. Psiknięcia QD pomogły. Poprostu pad szybko się zapychał. Nie miałem takich problemów z pastami Menzerny. No i różnica w głębi koloru czy widoczności ziarna - no starałem się, ale nie zauważyłem, żeby coś wyciągnęło. Napewno hologramy i mikro rysy zniknęły bo robiłem sporą (9 - słownie: dziewięć) ilość przejść :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Nono, Nie zapędzaj się tak. Sympatycznie wyszło. Bardzo sympatycznie. Auto też miłe, "prorodzinne"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Dobra robota... Czekamy na zdjęcia "PO"... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Urban, a nie zauważyłeś, że JJ. ogląda katolicki program "Ziarno" i nie należy mu modlitw przeszkadzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 15 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Auto skończone (no, może zostały dressingi i mycie szyb od środka), jutro jak pogoda dopiszę to skończę resztę i wrzucę zdjęcia całości :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Stan przed było ciężko uchwycić, ponieważ było bardzo jasno i halogen nie miał siły przebicia..Dżeju, ale Ciebie uchwyciło całkiem, całkiem :lol: Gicior robota, widać że Power Up daje radę, choć jak kiedyś wspomniałeś brak stabilizacji to męka pańska ;) Ile kasy Ci brakuje do kupna rotacji 3M, w przeliczeniu na zrobione auta??? :roll: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 16 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 O braku stabilizacji wspominam ciągle, czyżbym jako amator miał zbyt wielkie wymagania? Ile aut zrobionych widać w projektach :) Jeśli miałbym żyć o wodzie i sucharach to połowę mam. Ale aż takiej presji nie mam, żeby każdy zarobiony grosz zatrzymywać w skarpecie. Będą lepsze czasy, będą fundusze - zakupię 3M'a ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 taki mały OT, to te skarpety też masz fajne;) na jednym zdjęciu widać:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 16 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Skarpety jak skarpety - czyste, całe, ciepłe.. CCC :D Kurde, nie wiedziałem, że to taka rewia mody kiedy wrzuca się projekt.. Teraz będę pozował tylko w garniaku.. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 jako "Dżendżej i pawilon miłości." powinieneś występować w stroju Dejvida z podpisu:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 16 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 O ile na strój nie wydam za dużo to shar pei'e dadzą mi po kieszeni.. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 JJ., ja myśle, iż mógłbys pozować naked... Wtedy byś miał najlepsze wzięcie, a na forum by same laseczki przylatywały i się logowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shifty Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Dobra robota, ładnie się "szkli lakier" pomimo nienajlepszego światła do zdjęć widać różnicę perfekcyjnie. Nie miałeś problemów z wykończeniem tego lakieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 17 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Najmniejszego problemu. DA + S17 + FP Menzerna i 9 przejść (4 góra-dół i 5 lewo-prawo). Dzięki za słowa uznania :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi