JJ. Posted September 16, 2010 Report Share Posted September 16, 2010 Cześć. Szampon kupiony spontanicznie jakiś czas temu, przy okazji zakupów u carvalet w Nysie. Całe 5zł :D Konsystencja: żel, bardzo gęsty. Kolor: zielony. Zapach: zielone jabłuszko :) Piana: bardzo duża podczas nalewania wody, długo nie opada, na lakierze również się pieni. Rozcieńczenie: wlewam dwie nakrętki na wiadro wody. Praca: Potrafi pienić się na lakierze, poślizg jak w szamponie SNB więc nie jest źle, domywa wszystko bez problemu. Szampon a zabezpieczenie: Nie potrafię stwierdzić czy zmywa wosk ponieważ nie miałem możliwości mycia nawoskowanego auta :( Bonusy: Nie poprawia sheetingu ani beadingu. Podsumowanie: Bardzo tani i skuteczny szampon do mycia auta, ja stosuje go przed przystąpieniem do procesu polerowania ale z chęcią dowiedziałbym się czy zmywa woski. Jak ktoś ma wolnego piątaka i chęć przetestowania polecam z czystym sumieniem :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 Cena zachęca. I to bardzo. Do myć przed woskowaniem, nawet pianownicy- jak znalazł ;) . Jednak niewiadome zachowanie na wosku dla mnie najpierw kazałoby sprawdzić ph. Podejrzewam, że raczej jest bezpieczny. Ale z drugiej strony cena mówi: sprawdź! :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted September 17, 2010 Author Report Share Posted September 17, 2010 Mariusz, to ja może zrobię Ci paczkę z kilkoma preparatami od CarValet? Potestujesz sobie, sprawdzisz pH, dopiszesz swoje spostrzeżenia w wątkach, hm? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Szampon ładnie pachnie i w butelce ma ph 7.0 ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted October 5, 2010 Author Report Share Posted October 5, 2010 Myłeś autko? Zmywa LSP? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Nie myłem. Ale umyję. I napewno nie zmyje. Największa reakcja jest przy dużej różnicy ph między dwoma środkami. Coś się może zadziać. Tu jestem spokojny. Nie zdarzyło mi się zmyć lsp szamponem, nawet bez miarki. :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prezes Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Też mam szampon CarValet jako dodatkowy... z tym że ten niebieski - z woskiem. Jest dobry, ale fajnie mi się myje tymi "drogimi" :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 Dzisiaj umyłem tym szamponem, wlałem 50ml na 9l. Pieni się cały czas. Mi poślizg wydaje się bardzo dobry. Bardzo dobry szampon za niską cenę. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianese Posted October 25, 2010 Report Share Posted October 25, 2010 7zł w sklepie firmowym w Nysie zanabyłem taki i od razu tar remocer, radzi sobie całkiem nieźle, ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowe Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Uważajcie na jego proporcje. Podczas jednego z testów zostawiliśmy go na lakierze na jakieś 15 min i później glinka na całości bo zostawił niesmaczny nalot. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts