JJ. Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Cześć! Glinka kupiona w Clean Your Car kiedy funt kosztował 4zł ;) http://www.cleanyourcar.co.uk/detailing ... d_367.html Więc 52zł za 240g to nie był zły interes. Glinka brandowana sklepem który ją sprzedaje, nie wiem czy dobrze kojarze, ale czy przypadkiem Temachem nie miało jej w ofercie.. :roll: Nic to. Pierwsze co rzuca się w oczy to lepkość glinki. Leżała w zimnym i ciemnym garażu a mimo to, po wzięciu do ręki natychmiast zaczynała się kleić. W porównaniu do Megsa, tego drugiego trzeba było nieźle wygnieść aby splastyczniał. Jako lubrykant używana woda oraz LT 1:1, w obydwu przypadkach nie było problemu z rozpadaniem się glinki. Pragnę zaznaczyć, że nie jestem fanem zbyt długiego i namiętnego ugniatania glinki, parę ruchów i pracuję na lakierze. Bierzemy kawałek: I pracujemy. A pracuje się bardzo łatwo i przyjemnie, glinka zbiera szybciej i porządniej niż Meguiars. Po użyciu nigdzie jej nie zamykam, leży luzem i bez problemów działa kiedy przychodzi jej kolej. Polecam wszystkim niezdecydowanym, wiadomo, że glinka to must have, ta konkretnie to doskonały wybór :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Po opisie i wyglądzie wygląda zupełnie identycznie jak glinka Optimum. Mi akurat to klejenie średnio odpowiada, chociaż sama glinka, w właściwie jej resztki się sprawują. Ale służy do CYC? :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 a temu to jedno w głowie :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 CleanYourCar. A jesli już to nie jedno tylko dwa-prawy i lewy :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Mam glinkę Optimum, wygląd pudełka, opakowanie w folię, sama glinka oraz to co opisał JJ pokrywa się idealnie. JJ a pracowałeś może glinką gilt hamber? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 18 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Optimum mówicie? No to jestem pozytywnie zaskoczony, b. dobra glinka skoro tak :) Niestety nie miałem okazji pracować BH. Może kiedy CYC się skończy rozważę zakup BH :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Optimum mówicie? No to jestem pozytywnie zaskoczony, b. dobra glinka skoro tak :) Niestety nie miałem okazji pracować BH. Może kiedy CYC się skończy rozważę zakup BH :) Pytam, bo jestem ciekawy pojedynku glinek Optimum vs Blit Hamber. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Mam softa BH i optimum. Wolę softa BH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 18 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Mi to klejenie nie przeszkadza aż tak bardzo. Ważne, że fajnie zbiera brud. Jak dorwę BH to zrobię porównanie obydwu glinek w testach :) Swoją drogą, Mariusz mógłby coś napisać.. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Mam softa BH i optimum. Wolę softa BH.Dlaczego? W sumie też wolałem BH, ale robiłem zakupy u WP i chciałem wszystko w jednym sklepie i zdecydowałem się na O. W sumie bardzo dobra glinka, ale może BH lepszy...;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Wolę plastyczność BH. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Wolę plastyczność BH. ;)Rozumiem, że BH jest bardziej plastyczna. A jak z kleistością BH? Klei się tak jak Optimum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Też sie potrafi przykleić. Ale PB s+w pomaga i jest dobrze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Też sie potrafi przykleić. Ale PB s+w pomaga i jest dobrze ;)Też używam PB S&W i powiem tak: rządzi! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi