JJ. Posted September 16, 2010 Report Share Posted September 16, 2010 Cześć! Glinka kupiona w Clean Your Car kiedy funt kosztował 4zł ;) http://www.cleanyourcar.co.uk/detailing ... d_367.html Więc 52zł za 240g to nie był zły interes. Glinka brandowana sklepem który ją sprzedaje, nie wiem czy dobrze kojarze, ale czy przypadkiem Temachem nie miało jej w ofercie.. :roll: Nic to. Pierwsze co rzuca się w oczy to lepkość glinki. Leżała w zimnym i ciemnym garażu a mimo to, po wzięciu do ręki natychmiast zaczynała się kleić. W porównaniu do Megsa, tego drugiego trzeba było nieźle wygnieść aby splastyczniał. Jako lubrykant używana woda oraz LT 1:1, w obydwu przypadkach nie było problemu z rozpadaniem się glinki. Pragnę zaznaczyć, że nie jestem fanem zbyt długiego i namiętnego ugniatania glinki, parę ruchów i pracuję na lakierze. Bierzemy kawałek: I pracujemy. A pracuje się bardzo łatwo i przyjemnie, glinka zbiera szybciej i porządniej niż Meguiars. Po użyciu nigdzie jej nie zamykam, leży luzem i bez problemów działa kiedy przychodzi jej kolej. Polecam wszystkim niezdecydowanym, wiadomo, że glinka to must have, ta konkretnie to doskonały wybór :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 Po opisie i wyglądzie wygląda zupełnie identycznie jak glinka Optimum. Mi akurat to klejenie średnio odpowiada, chociaż sama glinka, w właściwie jej resztki się sprawują. Ale służy do CYC? :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lehto Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 a temu to jedno w głowie :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 CleanYourCar. A jesli już to nie jedno tylko dwa-prawy i lewy :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalMagnes Posted September 18, 2010 Report Share Posted September 18, 2010 Mam glinkę Optimum, wygląd pudełka, opakowanie w folię, sama glinka oraz to co opisał JJ pokrywa się idealnie. JJ a pracowałeś może glinką gilt hamber? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted September 18, 2010 Author Report Share Posted September 18, 2010 Optimum mówicie? No to jestem pozytywnie zaskoczony, b. dobra glinka skoro tak :) Niestety nie miałem okazji pracować BH. Może kiedy CYC się skończy rozważę zakup BH :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalMagnes Posted September 18, 2010 Report Share Posted September 18, 2010 Optimum mówicie? No to jestem pozytywnie zaskoczony, b. dobra glinka skoro tak :) Niestety nie miałem okazji pracować BH. Może kiedy CYC się skończy rozważę zakup BH :) Pytam, bo jestem ciekawy pojedynku glinek Optimum vs Blit Hamber. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted September 18, 2010 Report Share Posted September 18, 2010 Mam softa BH i optimum. Wolę softa BH. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted September 18, 2010 Author Report Share Posted September 18, 2010 Mi to klejenie nie przeszkadza aż tak bardzo. Ważne, że fajnie zbiera brud. Jak dorwę BH to zrobię porównanie obydwu glinek w testach :) Swoją drogą, Mariusz mógłby coś napisać.. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalMagnes Posted September 18, 2010 Report Share Posted September 18, 2010 Mam softa BH i optimum. Wolę softa BH.Dlaczego? W sumie też wolałem BH, ale robiłem zakupy u WP i chciałem wszystko w jednym sklepie i zdecydowałem się na O. W sumie bardzo dobra glinka, ale może BH lepszy...;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted September 19, 2010 Report Share Posted September 19, 2010 Wolę plastyczność BH. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalMagnes Posted September 19, 2010 Report Share Posted September 19, 2010 Wolę plastyczność BH. ;)Rozumiem, że BH jest bardziej plastyczna. A jak z kleistością BH? Klei się tak jak Optimum? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted September 19, 2010 Report Share Posted September 19, 2010 Też sie potrafi przykleić. Ale PB s+w pomaga i jest dobrze ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalMagnes Posted September 19, 2010 Report Share Posted September 19, 2010 Też sie potrafi przykleić. Ale PB s+w pomaga i jest dobrze ;)Też używam PB S&W i powiem tak: rządzi! :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts