turzol Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 1Z Gummi Pflege Rubber Care Stick Środek do konserwacji i odżywiania uszczelek gumowych Zapobiega ich przymarzaniu, daje ochronę UV. Chroni uszczelki przed twardnieniem oraz parceniem Cena: ~30zł za 100ml (w Polsce niedostępny) Opakowanie Zapach i konsystencja Środek ma zapach cytrusów, bardzo przyjemny i łagodny. Konsystencja lekko tłusta Aplikacja 1Z Gummi Pflege Rubber Care Stick ma wbudowany aplikator gąbkowy na wzór past do butów. Nakładamy dociskając gąbkę do czystej i co najważniejsze suchej uszczelki. Uszczelki początkowo pokryte są śliskim filmem, ale po kilku minutach od nałożenia środek zostaje wchłonięty zostawiając je odżywione i nadając satynowego wykończenia. Efekt po zastosowaniu Konkluzja Bardzo dobry i trwały efekt, ja aplikuje co 3-4 miesiące. Uszczelki nabierają wyrazistości a przy okazji są zabezpieczone. Wg mnie 1Z Gummi Pflege Rubber Care to absolutny 'must have' w arsenale każdego car-detailera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Einszett gummi to legenda. Wart każdej złotówki. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 19 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Turzol, a testowałeś może na uszczelkach zewnętrznych w oknach ? wcześniej nigdy, ale właśnie wczoraj nałożyłem na zewn. uszczelki okalające szyby. Odzyskały wygląd i pewnie też są zabezpieczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Podepnę się pod temat;-) Jakiś czas temu kupiłem w aptece glicerynę za całe 2 złocisze (najdroższe preparaty do pielęgnacji uszczelek zawierają właśnie glicerynę;-) Skład: 86% gliceryna, 14% woda. Preparat to gęsta, bezbarwna ciecz. Psikałem na mikrofibrę, a następnie wcierałem w uszczelki. Prepat jest gęsty, kleisty, trzeba go rozporawadzać i wcierać. Tak więc aplikacja wymaga trochę pracy;-) Aplikowałem jakiś miesiąc temu i widzę, że uszczelki wyglądają ładnie, są odżywione/zakonserwowane. Inna sprawa, że dbam o uszczelki na bieżąco i co miesiąc wcieram jakiś preparat! Na całe auto zeszła mi akuratnie buteleczka 30 g. Myślę, że tę cenę warto kupić i wypróbować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Też tak myślę ;) Marcin, podoba mi się to "poszukiwanie". Warto.Ciekawiej. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermit Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Sebba 75 używałeś produktu firmy Trutest - Alfarens gummiglansmedel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Sebba 75 używałeś produktu firmy Trutest - Alfarens gummiglansmedel?Nie tego chyba nie mialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi