Ekhangel Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Koledzy, Jestem na etapie wyboru pierwszego wosku. Moje auto to BMW Z3, dunkelgrun II (granatowy). Jeżdżę nim codziennie, a nadchodzą ciężkie warunki atmosferyczne, więc wosk powinien wykazywać się wysoką wytrzymałością - aczkolwiek nie jest to jakaś konieczność, cenię sobie ponad to wygląd. Moim obecnym wyborem jest #16 Megs'a, mieści się w moich skromnych funduszach i zdaje się spełniać wymogi - chociaż po opiniach innych czasami trudno o obiektywne podsumowanie, zważywszy na często spotykane antymegsowe nastawienie. I jeszcze jedno - chcę kupić dużą puszkę, coś ok. 250ml - poprzednio nakładałem 30ml Purple Haze'a od kolegi - wosk był zadowalający, ale kultura pracy była do kitu, z powodu małego opakowania. No i skończył się po chyba pięciu aplikacjach (u mnie i u kumpla, nie ręczę za jego umiejętności nakładania). Teraz bym chciał kupić większe opakowanie, które starczy na lata. Proszę więc nie proponować kupowania 30ml-ek Dodo. Any ideas? Tolerancja budżetu 10%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 W pełni uzasadnione ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Hmm, nie mogę nigdzie znaleźć 476 w cenie, którą podałeś. Nie ma go już niestety w all4auto, a właśnie tam się zaopatrzam. To samo ze 1000P. Jak tak dalej pójdzie, będę musiał łyknąć #16... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Fakt. Ale i tak zamierzam nakładać wosk w tę sobotę, więc e-shopping odpada. W tym wypadku pozostaje tylko oferta all4auto. W sumie mogłem o tym powiedzieć wcześniej, sorry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Młody: http://www.all4auto.pl/finish-kare-1000 ... ?cPath=1_5 Czyli jednak maja. Moja mała dygresja. DJ PH Sampler to 30ml. Zrobiliście 5 aplikacji. Czyli na aplikacje 6ml. Więc wszystko w normie Młody. Pucha Hi Tempa ma 429ml, czyli z wyliczenia 6ml na aplikacje starczy Ci na... 71 aplikacji, licząc z 6 aplikacji w ciągu roku, to kup sobie dobrą lodówkę, by go móc gdzie przechowywac przez te 11 lat... Kupuj Hi - Tempa i sie nie przejmuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Młody, Jeszcze możesz spróbowac tego: http://www.all4auto.pl/finish-kare-ultr ... ?cPath=1_5 Sealant, więc powinien byc trwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 a ja i tak bym brał #16, jest to według mnie najlepszy wosk jaki można kupić za te pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 1 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Tony, Może i wszystko w normie, ale uważam po prostu, że bezsensem jest kupowanie tak małych opakowań, które w dodatku są niewygodne w aplikacji. Zwłaszcza, że facet z a4auto nie zawsze jest w sklepie, i często trzeba się umawiać po zakupy bezpośrednio w jego detailing headquarters na top secret, fully secured Mogileńskiej 50, za automatycznie otwieranym szlabanem strzeżonym przez Ciecia Mroku spoglądającego na ciebie badawczo z budki strażniczej. E-shopping lubię, ale w tym wypadku nie chce mi się tyle czekać. A co do FK - napisaliście "1000P", a to jest "1000 Hi-Temp Sealant". Myślałem, że to inny produkt. W każdym razie, kupiłem Szesnastkę. Już kocham faceta z all4auto, bo raz, że dał mi 10% zniżki forumowej na Megsa (rozmawialiśmy wcześniej o detailingclub.pl) a dwa, że dołączył darmowo aplikator mówiąc, że "pewnie ci się przyda". Nie wspomnę o tym, że zawsze na moje zawołanie przyjeżdża do sklepu, obojętnie co kupuję... Szkoda, że nie mają pracownika, który tam by regularnie siedział. A tak naprawdę dał mi zniżkę, w zamian za reklamę sklepu na forum. Nah, just kidding. Pozdrawiam pana z A4A, jeśli to czyta. Jutro mam z kumplem cotygodniowy Detailing Saturday, i będziemy nakładać #16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Kupiłeś dobry wosk za taką cenę. I chyba wszystko w temacie. Pytanie - odpowiedź. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 1 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Dobra, spasiba wszystkim. Jutro zdam relację (w wątku o #16). Ponoć ciężko schodzi, jak się nie ma wprawy w poprawnej aplikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 i trzeba zetrzeć nim zaschnie, najlepiej zrobić test palca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 1 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Podstawy nakładania znam, zastanawia mnie tylko, czy uda mi się nałożyć możliwie cienką warstwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smalec Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 kwestia doświadczenia, ja za pierwszym razem nałożyłem OLBRZYMIĄ warstwę, jak sobie teraz przypomnę to normalnie szlag mnie trafia, teraz już nakładam raczej mało ale to i tak nie jest ideał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Na ekranie się nie dowiesz jak wygląda cienka warstwa. Weź puszkę, aplikator i sam sprawdź. Tego się nie da nawalić jak dżemu na kanapkę chcąc nałożyć cienko. Spokojnie dasz radę. Sam spróbuj. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 2 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Relacja już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi