Ekhangel Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 Koledzy, Jestem na etapie wyboru pierwszego wosku. Moje auto to BMW Z3, dunkelgrun II (granatowy). Jeżdżę nim codziennie, a nadchodzą ciężkie warunki atmosferyczne, więc wosk powinien wykazywać się wysoką wytrzymałością - aczkolwiek nie jest to jakaś konieczność, cenię sobie ponad to wygląd. Moim obecnym wyborem jest #16 Megs'a, mieści się w moich skromnych funduszach i zdaje się spełniać wymogi - chociaż po opiniach innych czasami trudno o obiektywne podsumowanie, zważywszy na często spotykane antymegsowe nastawienie. I jeszcze jedno - chcę kupić dużą puszkę, coś ok. 250ml - poprzednio nakładałem 30ml Purple Haze'a od kolegi - wosk był zadowalający, ale kultura pracy była do kitu, z powodu małego opakowania. No i skończył się po chyba pięciu aplikacjach (u mnie i u kumpla, nie ręczę za jego umiejętności nakładania). Teraz bym chciał kupić większe opakowanie, które starczy na lata. Proszę więc nie proponować kupowania 30ml-ek Dodo. Any ideas? Tolerancja budżetu 10%. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 W pełni uzasadnione ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekhangel Posted September 30, 2010 Author Report Share Posted September 30, 2010 Hmm, nie mogę nigdzie znaleźć 476 w cenie, którą podałeś. Nie ma go już niestety w all4auto, a właśnie tam się zaopatrzam. To samo ze 1000P. Jak tak dalej pójdzie, będę musiał łyknąć #16... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekhangel Posted September 30, 2010 Author Report Share Posted September 30, 2010 Fakt. Ale i tak zamierzam nakładać wosk w tę sobotę, więc e-shopping odpada. W tym wypadku pozostaje tylko oferta all4auto. W sumie mogłem o tym powiedzieć wcześniej, sorry... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted October 1, 2010 Report Share Posted October 1, 2010 Młody: http://www.all4auto.pl/finish-kare-1000 ... ?cPath=1_5 Czyli jednak maja. Moja mała dygresja. DJ PH Sampler to 30ml. Zrobiliście 5 aplikacji. Czyli na aplikacje 6ml. Więc wszystko w normie Młody. Pucha Hi Tempa ma 429ml, czyli z wyliczenia 6ml na aplikacje starczy Ci na... 71 aplikacji, licząc z 6 aplikacji w ciągu roku, to kup sobie dobrą lodówkę, by go móc gdzie przechowywac przez te 11 lat... Kupuj Hi - Tempa i sie nie przejmuj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted October 1, 2010 Report Share Posted October 1, 2010 Młody, Jeszcze możesz spróbowac tego: http://www.all4auto.pl/finish-kare-ultr ... ?cPath=1_5 Sealant, więc powinien byc trwały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malkolm Posted October 1, 2010 Report Share Posted October 1, 2010 a ja i tak bym brał #16, jest to według mnie najlepszy wosk jaki można kupić za te pieniądze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekhangel Posted October 1, 2010 Author Report Share Posted October 1, 2010 Tony, Może i wszystko w normie, ale uważam po prostu, że bezsensem jest kupowanie tak małych opakowań, które w dodatku są niewygodne w aplikacji. Zwłaszcza, że facet z a4auto nie zawsze jest w sklepie, i często trzeba się umawiać po zakupy bezpośrednio w jego detailing headquarters na top secret, fully secured Mogileńskiej 50, za automatycznie otwieranym szlabanem strzeżonym przez Ciecia Mroku spoglądającego na ciebie badawczo z budki strażniczej. E-shopping lubię, ale w tym wypadku nie chce mi się tyle czekać. A co do FK - napisaliście "1000P", a to jest "1000 Hi-Temp Sealant". Myślałem, że to inny produkt. W każdym razie, kupiłem Szesnastkę. Już kocham faceta z all4auto, bo raz, że dał mi 10% zniżki forumowej na Megsa (rozmawialiśmy wcześniej o detailingclub.pl) a dwa, że dołączył darmowo aplikator mówiąc, że "pewnie ci się przyda". Nie wspomnę o tym, że zawsze na moje zawołanie przyjeżdża do sklepu, obojętnie co kupuję... Szkoda, że nie mają pracownika, który tam by regularnie siedział. A tak naprawdę dał mi zniżkę, w zamian za reklamę sklepu na forum. Nah, just kidding. Pozdrawiam pana z A4A, jeśli to czyta. Jutro mam z kumplem cotygodniowy Detailing Saturday, i będziemy nakładać #16. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted October 1, 2010 Report Share Posted October 1, 2010 Kupiłeś dobry wosk za taką cenę. I chyba wszystko w temacie. Pytanie - odpowiedź. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekhangel Posted October 1, 2010 Author Report Share Posted October 1, 2010 Dobra, spasiba wszystkim. Jutro zdam relację (w wątku o #16). Ponoć ciężko schodzi, jak się nie ma wprawy w poprawnej aplikacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malkolm Posted October 1, 2010 Report Share Posted October 1, 2010 i trzeba zetrzeć nim zaschnie, najlepiej zrobić test palca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekhangel Posted October 1, 2010 Author Report Share Posted October 1, 2010 Podstawy nakładania znam, zastanawia mnie tylko, czy uda mi się nałożyć możliwie cienką warstwę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smalec Posted October 1, 2010 Report Share Posted October 1, 2010 kwestia doświadczenia, ja za pierwszym razem nałożyłem OLBRZYMIĄ warstwę, jak sobie teraz przypomnę to normalnie szlag mnie trafia, teraz już nakładam raczej mało ale to i tak nie jest ideał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 Na ekranie się nie dowiesz jak wygląda cienka warstwa. Weź puszkę, aplikator i sam sprawdź. Tego się nie da nawalić jak dżemu na kanapkę chcąc nałożyć cienko. Spokojnie dasz radę. Sam spróbuj. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekhangel Posted October 2, 2010 Author Report Share Posted October 2, 2010 Relacja już jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts