Jump to content

Wosk do 100 zł, ciemny lakier

Ekhangel

Recommended Posts

Koledzy,

Jestem na etapie wyboru pierwszego wosku. Moje auto to BMW Z3, dunkelgrun II (granatowy). Jeżdżę nim codziennie, a nadchodzą ciężkie warunki atmosferyczne, więc wosk powinien wykazywać się wysoką wytrzymałością - aczkolwiek nie jest to jakaś konieczność, cenię sobie ponad to wygląd.

Moim obecnym wyborem jest #16 Megs'a, mieści się w moich skromnych funduszach i zdaje się spełniać wymogi - chociaż po opiniach innych czasami trudno o obiektywne podsumowanie, zważywszy na często spotykane antymegsowe nastawienie.

I jeszcze jedno - chcę kupić dużą puszkę, coś ok. 250ml - poprzednio nakładałem 30ml Purple Haze'a od kolegi - wosk był zadowalający, ale kultura pracy była do kitu, z powodu małego opakowania. No i skończył się po chyba pięciu aplikacjach (u mnie i u kumpla, nie ręczę za jego umiejętności nakładania). Teraz bym chciał kupić większe opakowanie, które starczy na lata. Proszę więc nie proponować kupowania 30ml-ek Dodo.

Any ideas? Tolerancja budżetu 10%.

Młody:

http://www.all4auto.pl/finish-kare-1000 ... ?cPath=1_5

Czyli jednak maja.

Moja mała dygresja.

DJ PH Sampler to 30ml. Zrobiliście 5 aplikacji. Czyli na aplikacje 6ml. Więc wszystko w normie Młody.

Pucha Hi Tempa ma 429ml, czyli z wyliczenia 6ml na aplikacje starczy Ci na... 71 aplikacji, licząc z 6 aplikacji w ciągu roku, to kup sobie dobrą lodówkę, by go móc gdzie przechowywac przez te 11 lat...

Kupuj Hi - Tempa i sie nie przejmuj.

Tony,

Może i wszystko w normie, ale uważam po prostu, że bezsensem jest kupowanie tak małych opakowań, które w dodatku są niewygodne w aplikacji. Zwłaszcza, że facet z a4auto nie zawsze jest w sklepie, i często trzeba się umawiać po zakupy bezpośrednio w jego detailing headquarters na top secret, fully secured Mogileńskiej 50, za automatycznie otwieranym szlabanem strzeżonym przez Ciecia Mroku spoglądającego na ciebie badawczo z budki strażniczej.

E-shopping lubię, ale w tym wypadku nie chce mi się tyle czekać. A co do FK - napisaliście "1000P", a to jest "1000 Hi-Temp Sealant". Myślałem, że to inny produkt.

W każdym razie, kupiłem Szesnastkę. Już kocham faceta z all4auto, bo raz, że dał mi 10% zniżki forumowej na Megsa (rozmawialiśmy wcześniej o detailingclub.pl) a dwa, że dołączył darmowo aplikator mówiąc, że "pewnie ci się przyda". Nie wspomnę o tym, że zawsze na moje zawołanie przyjeżdża do sklepu, obojętnie co kupuję... Szkoda, że nie mają pracownika, który tam by regularnie siedział. A tak naprawdę dał mi zniżkę, w zamian za reklamę sklepu na forum. Nah, just kidding. Pozdrawiam pana z A4A, jeśli to czyta.

Jutro mam z kumplem cotygodniowy Detailing Saturday, i będziemy nakładać #16.