Ekhangel Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Kołpaki myje się środkami do plastików, czy felg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Umyj je APC + pędzelek i spłucz... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 2 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 W sumie to nawet nie chce mi się ich myć, bo na dniach schodzą. Tak tylko się zastanawiam... Zresztą, nie mam jeszcze żadnego AIO, ale coś tam by się znalazło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrU Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Umyj je APC + pędzelek i spłucz... :)Ja też kołpaki myłem Apc nilsena i pędzelek, ładnie schodzi brud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 2 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 A co, masz w arsenale jakieś "kołpak detailery"? W sumie dopóki mi tego syfu nie założyli na auto, nawet nie myślałem, co robią ludzie z kołpakami. Oczywiście bez urazy dla wszelkich posiadaczy tego wynalazku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 W sumie to nawet nie chce mi się ich myć, bo na dniach schodzą. Tak tylko się zastanawiam... Zresztą, nie mam jeszcze żadnego AIO, ale coś tam by się znalazło.Ale co ma AIO do kołpaków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 2 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Dobra, sprawa rozwiązana, my bad, skasujmy swoje posty, bo piszemy trochę za szybko, hehe. Nie nadążam z edycją postów. EDIT: Aha, da się usunąć tylko ostatni post. No, nieważne - wiemy, o co chodzi. Zastanawiało mnie po prostu, jak ma się kiczowaty kołpakowy plastik do agresywnych środków do alufelg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Zastanawiało mnie po prostu, jak ma się kiczowaty kołpakowy plastik do agresywnych środków do alufelg. Zapewne zależy od kiczu - chiński czy z innego regionu świata :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 3 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 No tak, Tajwański plastik podobno lepiej radzi sobie ze środkami żrącymi - EOT. Kołpaki są dobre w jednym - koniec z pyłem hamulcowym! Złe są w całej reszcie kwestii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Myślę, że nie ma znaczenia z jakiego kraju. Surowiec ten sam - ABS. Różne jakości - a to zależy od formy wtryskowej. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Ekhangel, Kupujesz chrom w spraju, wykorzystujesz na kołpak i już masz świerze auto w wiersji :"Wieś tańczy i spiewa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 4 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 I do tego K2 Tempo co tydzień, trzeba dbać o swoje beemwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermit Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Wheel Sealant PB na kołpakach i dwa dni jazdy w jakby tu powiedzieć..wilgotnych warunkach By drobny71 at 2011-03-01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Wygląda fajnie czyli czysto :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Zgadzam się że wygląda czysto. Efekt psuje tylko opona. Nałóż coś na nią i będzie git :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Widać na oponie jak z ramion podczas jazdy ucieka brudna woda.. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermit Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 No właśnie! Opona była zrobiona na tip top, położony dresing PB i za każdym razem po ok 2 dniach jazdy w mało higienicznych warunkach mam takie wzorki na oponie :ymsmug: Pozostaje co jakiś czas przekręcać kołpak o 3cm żeby oponka równo pokryła się spływającym brudem :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 To kołpak z tego co pamietam ma wycięcie na wentyl...czyli wentyl też musial byś przesuwać :lol: Aż dziwne że tak Ci to wyszło. W poprzednich samochodach jakoś nie doświadczyłem takiego czegoś :? Nie znam sie za bardzo ale może źle spłukana chemia jeszcze spływa gdy dostanie wody/wilgoci? Dziwne zjawisko jak dla mnie :-?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermit Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Ja też się z tym nigdy nie spotkałem,co do nakładania produktów i przygotowania powierzchni to wszystko wedle sztuki.Porównując na "zimno" poprzednie prace to tylko w tym przypadku kształt(tutaj kołpaka) jest tak ekstremalnie wypukły,na zdjęciu tak tego nie widać więc może dlatego? Fizyka to rzecz święta i ma swoje prawa tylko ja z fizy miałem tróję więc to tylko przypuszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Te ślady to, według mnie, kołpak tak odprowadza i już. Czasem tak jest. Wystarczy trochę dziadostwa chemicznego i już odznacza się na oponie. Bo jest zrobiona i dlatego taki wzór. Nie kładź dressingu i zobacz jak będzie. Może woda inaczej "pójdzie". :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi