uri90 Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 Koledzy tak jak w temacie. przymierzam się do kupienia wosku w "spreju". Nieraz muszę komuś umyć auto "na szybko" i chciałbym użyć jakiegoś szybkiego wosku. Oczywiście po myciu użyłbym Detailera, żeby nadać lakierowi błysk i usunąć wszystkie zacieki itp. Mam AG Rapid Detailer, on jest dobry gdy wczesniej był nałożony wosk i się nadal trzyma. ale co zrobić gdy auto nie było woskowane a ma przejść szybką pielęgnację, która ma się zakończyć jakimkolwiek zabezpieczeniem?? jaki SZYBKI wosk polecacie?? i jak z kropelkowaniem po takim wosku?? dziekuje za odp pozdrawiam :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 Najszybciej: Duragloss Aquawax, Prima Hydro, PB qd+, Insta finish, Dodo Red Mist. To niby detailery, woski itp. Ale na taki cel się nadają. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 Zapomniałem: scholl sw20. Dla mnie fajny. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uri90 Posted October 3, 2010 Author Report Share Posted October 3, 2010 Dzieki za odp. zastanawiam się nad takim woskiem bo po Rapid detailerze od AG nie ma kropelkowania. a chciałbym w "jakiś" sposób nawoskować auto nawet przy b. szybkiej pielęgnacji auta- najczęściej nie swojego, bo nad swoim lubię posiedzieć i nałośyć "normalny" wosk. Ale nieraz ktoś chce żebym mu szybko umył i nawoskował auto... dzieki za odp :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted October 4, 2010 Report Share Posted October 4, 2010 Dwa typy: dg aquqwax i dodo rm. A co do qd+ - chodziło mi o najszybciej wpadające do głowy. Poza tym da się go nałożyć szybko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRO Posted October 4, 2010 Report Share Posted October 4, 2010 Sprawdź sobie jeszcze PRO P-80 Golden Mist, fajny produkt i bardzo przyjemny zapach :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malkolm Posted October 11, 2010 Report Share Posted October 11, 2010 redmista bym sobie darował, jest za upierdliwy w pracy, mi się podoba QUICK & SHINE elegant, jest to co prawda detailer ale pozostawia ochronę która wytrzyma kilka myć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted October 18, 2010 Report Share Posted October 18, 2010 Sprawdź sobie jeszcze PRO P-80 Golden Mist, fajny produkt i bardzo przyjemny zapach :D Mogę potwierdzić. Używałem. Jako "speed" bardzo dobry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted October 18, 2010 Report Share Posted October 18, 2010 Polecam Duragloss Aquawax. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uri90 Posted October 18, 2010 Author Report Share Posted October 18, 2010 ja zakupiłem PB QW+ i nie ma przyjemnego zapachu, nakładanie nie schodzi długo ale nie mialem okazji sprawdzic ile schodzi aplikacja na całe auto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted October 19, 2010 Report Share Posted October 19, 2010 A ja bym nie spisywał Red Mist Dodo na straty. Trzeba trafić z ilością, a odwdzięcza się naprawdę fajnym glossem. I w trwałości jest niezły. Nie gorszy od innych. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba Posted October 21, 2010 Report Share Posted October 21, 2010 Do listy można jeszcze dodać moim zdaniem SmartOne to tak na prawdę taki Speed Wax :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted October 21, 2010 Report Share Posted October 21, 2010 A w pojemnościach mniejszych występuje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba Posted October 21, 2010 Report Share Posted October 21, 2010 A w pojemnościach mniejszych występuje? Tak mamy jeszcze trochę sztuk tych małych 150ml. Duże 473ml się skończyły ostatnio :( edit /27.10.2010./ A w pojemnościach mniejszych występuje? Daj znać jak przetestujesz dzisiejsze zakupy :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek_gti Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 Ja do tej pory używałem Megsa Quick Wax i przyznam że pachnie nieźle, nakłada się go bardzo szybko i jest trwały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts