wrobel Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Poniżej parę zdjęć z weekendowo-poniedziałkowych zabaw z Astrą I. Pierwsza poważniejsza zabawa z maszyną, ręczne robótki już nie były efektowne więc "mistrz mijagi" przeszedł na wyższy poziom wtajemniczenia :lol: użyte środki: Mycie: Shampers Nielsena gliknka megsowa rękawica z lidla Fluffy Dryer Lakier: S17+ na białej gąbce Ixella S17+ na pomarańczowej gąbce S40 na czarnej gąbce Einhell BT-PO 1100 na koniec Coli 476s Plastiki: AG bumpar care Opony: Brillance Nielsena Szyby: Blue Window Clean Nielsena Dodatki: kilka MF i aplikatorów Ogólnie lakier był w stanie mocnej dewastacji, jak na 17 lat i 125 tyś przebiegu :bigok (przebieg oryginalny bo od 11 lat samochód w rękach obecnego właściciela zrobił 12 tyś km :shock: )choć na pierwszy rzut oka nie wydawał się taki tragiczny. Lakier był kładziony na nowo kilka lat temu bo okazało się, że było dachowanie :diabelski_usmiech . Celem było odświeżenie i korekta rysek, które widać na załączonej fotce. Więcej fotek na razie brak z racji tego iż skończyło się słońce zanim skończyła się praca :diabelski_usmiech Nadkola opuściłem z braku czasu :oops: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Panie Miyagi :lol: ześ się pan trochę napracował. Poprawę widać kolosalną (po 17 latach :shock:) Jednak detailing to nie tylko polerka i maszyna. Zrób Pan te nadkola i resztę i wtedy zdjęcia w jakimś słonku, będzie super. ;) Bo materiał masz Pan wdzięczny. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uri90 Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 popieram! sam lakier to nie wszystko ;) nadkola opony, plastiki..... wszystko razi w oczy. ale lakier wyszedl rewelka :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 5 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 No bo miał być tylko lakier robiony ale doszły ponadto plastiki i opony więc nie wiem co Cie aż tak razi w oczy uri90 oprócz nadkoli, ale żeby je " dobrze zrobić" trzeba zdejmować koła a tego nie miałem gdzie zrobić :? Chyba, że dział nasze projekty ma jakieś szczególne wytyczne co można wklejać to w takim razie możecie usunąć lub przenieść tam gdzie jego miejsce :lol: Mariusz lakier był kładziony na całym aucie max 6 lat temu i ogólnie samochód prawie wcale nieużywany, typowy niedzielny kierowca - dziadek jeździł jakieś max 1 tys rocznie. Nie sądziłem, iż w tak krótkim czasie można doprowadzić do takiego stanu (przy takim "natężeniu" użytkowania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 No bo miał być tylko lakier robiony ale doszły ponadto plastiki i opony więc nie wiem co Cie aż tak razi w oczy uri90 oprócz nadkoli, ale żeby je " dobrze zrobić" trzeba zdejmować koła a tego nie miałem gdzie zrobić :? Chyba, że dział nasze projekty ma jakieś szczególne wytyczne co można wklejać to w takim razie możecie usunąć lub przenieść tam gdzie jego miejsce :lol: Mariusz lakier był kładziony na całym aucie max 6 lat temu i ogólnie samochód prawie wcale nieużywany, typowy niedzielny kierowca - dziadek jeździł jakieś max 1 tys rocznie. Nie sądziłem, iż w tak krótkim czasie można doprowadzić do takiego stanu (przy takim "natężeniu" użytkowania). Wrobel jest Oki nic nie bedziemy przenosic poczatki sa trudne :) , jak na poczatek jest dobrze zapewne nastepne projekty beda lepsze i tylko lepsze trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 1kkm rocznie? To go załatwił kurz wycierając. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 5 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Wiem, że nie będziecie przenosić :lol: W kolejce są następne samochody do zrobienia tym bardziej już "pełne" bo ten miał być tylko testem co może zdziałać polerka w mych rękach lub dokładniej co mogę spie...ć ;) Obiecuję, iż następnym "projekt" bo to za mocne słowo jeśli chodzi o moją zabawę zrobię jak pan Bód detailer przykazał :ugeek: edit: nie mam pojęcia w jaki sposób to zrobił i już nie ma okazji się dowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uri90 Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 rażą mnie w oczy nadkola a oponki wygladaja jakby byly nie ruszane. życze powodzenia w dalszych projektach pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi